POZNATO ZAŠTO JE TUŽILAŠTVO TRAŽILO PRITVOR ZA VOZAČA KOJI JE IZAZVAO UDES! Život je izgubila učiteljica
Nastradala učiteljica Tijana Bilić, Foto: Fcaebook

nesreća kod kaća

POZNATO ZAŠTO JE TUŽILAŠTVO TRAŽILO PRITVOR ZA VOZAČA KOJI JE IZAZVAO UDES! Život je izgubila učiteljica

Donošenjem naredbe o sprovođenju istrage je krivični postupak otpočeo i u ovoj fazi će se prikupiti svi dokazi potrebni za donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom

Objavljeno:

Početkom novembra na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kać desila se strašna saobraćajna nesreća, u kojoj je život izgubila učiteljica Tijana Bilić (36). Nesreću je izazvao vozač Mercedesa star 21 godinu, koji je bio pod dejstvom kokaina i thc-a, a koji se nakon nesreće opirao hapšenju.

- Povodom saobraćajne nezgode do koje je došlo na Zrenjaninskom putu 7. novembra, u kojoj je smrtno stradala oštećena B.T. iz Novog Sada, a koji događaj je doveo do uznemirenja javnosti, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu daje se sledeće saopštenje: Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je odobrilo zadržavanje osumnjičenog K.P. iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 2 u vezi čl. 289 st. 1 KZ, nakon čega je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog postojanja osnovane sumnje da je kršeći više normi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, između ostalog i vožnjom pod uticajem opojnih droga, ugrozio javni saobraćaj što je za posledicu imalo smrt oštećene - rečeno nam je u Višem javnom tužilaštvu.

Kako su dodali, donošenjem naredbe o sprovođenju istrage je krivični postupak otpočeo i u ovoj fazi će se prikupiti svi dokazi potrebni za donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom.

- Pored navedenog, Više javno tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu da prema osumnjičenom odredi pritvor iz više razloga propisanih čl. 211 Zakonika o krivičnom postupku, između ostalog, zbog uticaja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti, te je sudija za prethodni postupak prema osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media