ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI DIREKTORA ZC UŽICE: Poslednji pozdrav doktoru Milošu Božoviću (FOTO)
Dr. Miloš Božović, Foto: RINA

Tuga

ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI DIREKTORA ZC UŽICE: Poslednji pozdrav doktoru Milošu Božoviću (FOTO)

Dr Miloš Božović, iznenada je preminuo u 13. novembra u svom stanu

Objavljeno:

Komemoracija povodom smrti prim. dr Miloša Božovića, direktora Zdravstvenog centra Užice, održana je u Narodnom pozorištu u Užicu.

Od njega su se oprostili prijatelji i saradnici, a o njegovom životu i radu govorili su gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević i dr Nataša Gavović pomoćnik direktora Zdravstvenog centra.

Primarijus dr Miloš Božović je rođen u Priboju diplomirao je na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, gde je 1995. godine završio specijalizaciju iz maksiofacijalne hirurgije. Za direktora Zdravstvenog centra Užice je imenovan 2011. godine. Zvanje primarijusa stekao je godinu kasnije. Bio je član Evropskog udruženja kraniofacijalnih hirurga, Udruženja maksilofacijalnih hirurga Srbije i član Skupštine stomatološke komore. Autor je više stručnih radova koji su prezentovani na domaćim i međunarodnim kongresima.

Komemoracija
Komemoracijafoto: RINA

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević govorila je o odličnoj dugogodišnjoj saradnji koju je imala sa dr Milošem Božovićem

„Potresla nas je njegova smrt. On je čovek koji je svoj životni vek posvetio bitkama za život i bolje uslove lečenja pacijenata sa područja Zlatiborskog okruga”, rekla je gradonačelnica Užice.

Dr Nataša Gavović pomoćnik direktora Zdravstvenog centra istakla je da je doktor Božović bio čovek sa vizijom i da je njegov najveći san bio je rekonstrukcija užičke bolnice.

„Dr Miloša je krasila ogromna energija, predanost i posvećenost u radu a sve u cilju da bi zdravstveni sistem funkcionisao kako bi građanima bila pružena adekvatna zaštita. U ovom teškom vremenu imao je viziju da Zdravsveni centar izraste u Kliničko bolnički centar na taj način što je slao ljude na različite edukacije i obezbeđivao opreme za različite službe kao i prostora”, kazala je dr Gavović.

Dr Miloš Božović, iznenada je preminuo u 13. novembra u svom stanu. Prema mišljenju lekara, uzrok smrti je srčani udar protiv koga se nisu izborili ni lekari Urgentne službe užičke bolnice koji su bezuspešno pokušavali da ga reanimiraju. Iza sebe je ostavio majku, suprugu i dva sina. Dr Miloš Božović sahranjen je danas uz prisutvo brojnih prijatelja, familije i članova porodice na gradskom groblju Sarića Osoje u Užicu.

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.