DŽONIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA?! Forenzičari završili prikupljanje dokaza sa mesta zločina, DNK ključan!
Goran Džonić, Foto: Facebook printscreen

PRONAĐEN KLJUČNI TRAG?

DŽONIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA?! Forenzičari završili prikupljanje dokaza sa mesta zločina, DNK ključan!

Dokazni postupak u slučaju ubistva porodice Đokić, za šta je prvoosumnjičeni njihov rođak Goran Džonić, trebalo bi da bude okončan ove sedmice.

Objavljeno:

Sakupljaju se prikupljeni dokazi, koji bi mogli da dovedu do toga da Goran Džonić ostane iza rešetaka.

Dokazni postupak u slučaju ubistva porodice Đokić, za šta je prvoosumnjičeni njihov rođak Goran Džonić, trebalo bi da bude okončan ove sedmice.

Rad forenzičarske ekipe i balističara priveden je kraju, što će istražnim organima dati nove argumente protiv Džonića, ili će, što malo ko očekuje, otvoriti nove dileme oko toga ko je ispalio kobne hice u Gorana, Gordanu i njihovu ćerku Lidiju u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac.

Svi dosad prikupljeni dokazi i svedočenja vode samo ka jednom čoveku, ka Džonić.

Aleksinac, Porodica Đokić
foto: Foto: Kurir/Marko Smiljković

"Da bi on bio optužen, neophodno je u istrazi kompletirati i forenzičarski, balistički deo mozaika. Ključna je veza između ispaljenih projektila, nađenih čaura i pištolja koji je Džonić sakrio u dimnjak posle zločina. To su tragovi ravni otiscima prstiju. Na ispaljenom zrnu i čaurama ostaju narezi, ogrebotine koje nastaju dok metak putuje kroz cev pištolja. Ti narezi su jedinstveni i ne mogu da nastanu u drugom pištolju. I udarna igla ostavlja na čauri jedinstven trag. Sve to se mikroskopski utvrđuje, a izvodi se i kontrolno ispaljenje iz predmetnog pištolja", objašnjava dobro obavešteni izvor iz istrage i dodaje da je veoma važna i putnja projektila kroz telo žrtve.

"To je veoma značajno jer se može ustanoviti na osnovu ugla ulazne rane, s koje visine i iz kog pravca je ispaljen hitac, da li odozgo na dole, ili odozdo nagore, što uz fizičke karakteristike osumnjičenog, njegovu visinu i približnu rekonstrukciju događaja dovodi do kompletiranja slike neposrednog izvršenja zločina", otkriva sagovornik.

DNK TRAGOVI

Veoma važan dokaz krije se i u DNK tragovima. Sudski veštak i balističar s Vojnotehničkog instituta u Beogradu Vladimir Kostić objasnio je da se na osnovu traga na samo jednoj čauri može doći do počinilaca.

"Na toj čauri mogu da postoje DNK tragovi uprkos visokoj temperaturi koja se postiže prilikom ispaljenja. Kada čaura izleti, njena temperatura je ispod 100 stepeni Celzijusa, što malo ljudi zna. Zbog toga jedan počinilac može da se pronađe na osnovu DNK traga na čauri". naveo je Kostić.

Na mestu zločina nađena je najmanje jedna čaura. Forenzičari treba da potvrde ili demantuju da je Goran Džonić posle zločina pokušao da ukloni svoje biološke tragove s pištolja koji je sakrio u stanu supruge u Aleksincu.

"Ako su samo njegovi otisci na pištolju, sve je jasno. Ako je oružje temeljno očišćeno, pa tragova nema, opet se postavlja pitanje zašto ga je očistio. Nevin čovek to ne radi", naveo je sagovornik.

Pogledajte fotografiju spaljenog automobila:

Porodica Đokić
foto: KURIR/MARKO SMILJKOVIĆ/D.ILIĆ

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.