SASLUŠANO 16 SVEDOKA U SLUČAJU PORODICE ĐOKIĆ, SVI OSTAJU IZA REŠETAKA: Evo šta čeka sinove Džonića
Goran Džonić sa sinovima, Foto: Printscreen/Facebook

UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

SASLUŠANO 16 SVEDOKA U SLUČAJU PORODICE ĐOKIĆ, SVI OSTAJU IZA REŠETAKA: Evo šta čeka sinove Džonića

Do sada je tokom predistražnih radnji saslušano 16 svedoka, a među njima je bila i majka braće Milošević

Objavljeno:

Кrivično veće Višeg suda u Nišu, zbog sumnje da su povezani sa ubistvom tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, odbilo je žalbe na pritvor koje su uputili advokati braća Jojke, kao i sinova glavnooptuženog Gorana Džonića Milan i Stefan Džonić i ostaće u pritvoru do isteka zakonskog roka.

Кomentarišući ovakvu odluku Кrivičnog veća, branilac braće Džonić, advokat Filip Domazet kaže da pretpostavlja da u ovoj fazi ono ne vrši analizu tih dokaza, već je uobičajena praksa da prihvata zahtev Višeg javnog tužilaštva.

"Što se tiče mojih branjenika Milana i Stefana Džonića, dosadašnjem tokom istrage se ne uviđa njihova odgovornost za zločin. Nema indicija da su na bilo kakav način učestvovali u zločinu, smatram da je i ovih 15 dana isuviše pritvora obzirom na to da nemaju nikakve veze sa zločinom. Bezveze sede u pritvoru, što se kaže. Ostanak u pritvoru je na snazi bez obzira na moju žalbu iz razloga što je uznemirena javnost i zato što je zaprećena zatvorska kazna 10 godina. Oni nikako nisu mogli da budu direktni izvršioci dela" rekao je branilac braće Džonić advokat Filip Domazet.

Advokat Domazet kaže da su sledeći koraci u ovoj istrazi vezani za različita veštačenja koji se očekuju u narednom periodu.

"Od početka istrage sprovede su brojne istražne radnje. Sad je predmet u fazi veštačenja, tako da očekujemo da blagovremeno počnu da pristižu rezultati. Neću da prejudiciram, ali nadam se da neće biti produžen pritvor" rekao je Domazet.

Do sada je tokom predistražnih radnji saslušano 16 svedoka, a među njima je bila i majka braće Milošević.

Podsetimo, braća Jojke, trenutno su u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu tročlane porodice Đokić.

"Istina je da su moja deca poštena i nevina u svemu ovome i dokazaće se tako. Ukaljana je čast dve porodice" rekla je nedavno vidno potrešena majka.

Branilac Miloševića izjavio je ranije da braća Jojke nikako ne mogu da se povežu sa ovim zločinom, jer kako kaže, imaju jak alibi i čvrste dokaze.

"Dokazali su nevinost braće Milošević, njih ne mogu uopšte da povežu sa ovim delom. Imaju alibi i imaju čvrste dokaze" branilac Miloševića, advokat Mladen Magdelinić i dodao da predlaže nove dokaze sa puteva Srbije, koji imaju snimke sa naplatnih rampi autoputu za veče ubistva.

Osumnjičenima za 15 dana ističe pritvor, a njihovi branioci očekuju da će protiv njihovih klijenata biti obustavljena istraga.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.