NOVA SAZNANJA: Dijani Hrkalović bi na teret moglo da se stavi JOŠ 1 KRIVIČNO DELO
Dijana Hrkalović, Foto: MUP

bivša državna sekretarka mup

NOVA SAZNANJA: Dijani Hrkalović bi na teret moglo da se stavi JOŠ 1 KRIVIČNO DELO

Ona je šesti dan u pritvoru u Centralnom zatvoru

Objavljeno: 19:14h

Bivšoj državnog sekretarki Dijani Hrkalović na teret bi moglo da se stavi i uklanjanje dela telefonskog razgovora između ubijenih, advokata Dragoslava Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića, saradnika i kuma Luke Bojovića, saznaje “Blic”.

U razgovoru za koji se sumnja da je Hrkalović naložila da se izbriše deo, Ognjanović i Miloradović su navodno pominjali nju imenom. Advokat Ognjanović je ubijen u julu 2018. godine, a zastupao je Luku Bojovića koji je u zatvoru u Španiji. Bojovićeva grupa je oštrom sukobu sa Veljkom Belivukom, zvani Velja Nevolja i njegovom desnom rukom Markom Miljkovićem Mesarom, koji su u protivoru.

Delo koje se Hrkalovićevoj pripisuje je isključivo - trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina. Za sada nema naznaka da bi bivša državna sekretarka mogla da se tereti i za neko eventualno teže krivično delo. Ona je šesti dan u pritvoru u Centralnom zatvoru.

U krivičnoj prijavi na osnovu koje je privedena i zadržana u pritvoru, a koju je policija podnela protiv bivše sekretarke navodi se da je naložila kolegi Dejanu Milenkoviću Bagziju da uspori dostavljanje izveštaja iz telefona osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom na šinama Vlastimira Miloševića. Prema navodima, otuda je izveštaj iz telefona dostavljen kasnije nego je trebalo.

Advokat bivše državne sekretarke Sead Spahović u izjavi za “Blic” kaže da istraga koja se vodi protiv Dijane Hrkalović je bez klasičnog dispozitiva.

- To znači da mi samo znamo o kom je delu reč, a to je trgovina uticajem, ali ne i za šta sve konkretno - kaže Spahović.

Inače, kada se vodi istraga bez tkz. dispozitiva to znači da nisu unapred navedena sva dela koja bi mogla da joj se stave na teret. Otuda u kojim će se sve smerovima kretati tužilačka istraga, za sada nije moguće precizirati, kao ni koliko će slučajeva biti podvedeno pod to delo za koje se tereti.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.