ISPLIVAO TRANSKRIPT: Otkriva ko je bio Gale s kojim je Ognjanović pričao o Hrkalovićevoj, ko se zamerio DIJANI?
Foto: KURIR/ZORANA JEVTIĆ/ALEKSANDAR JOVANOVIĆ CILE

šokantno

ISPLIVAO TRANSKRIPT: Otkriva ko je bio Gale s kojim je Ognjanović pričao o Hrkalovićevoj, ko se zamerio DIJANI?

Dragoslav Ognjanović je tada navodno Galetu otrkio sve o Dijaninim eksplicitnim fotografijama, za koje se sumnja da je prvo slala ministru, a nakon toga i svojim prijateljima iz krimogenih sredima

Objavljeno:

Nove informacije o bivšoj državnoj sekretarku MUP-a Dijani Hrkalović, koja je uhapšena u petak zbog sumnje da je prikrivala dokaze za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića na šinama, isplivavaju gotovo svakoga dana.

U pojedinim beogradskim medijima pojavili su se transkripti snimanog razgovora između ubijenog advokata Luke Bojovića, Dragoslava Miše Ognjanovića i Lukinog kuma, Dragoslava Miloradovića Galeta (43) koji su ubijeni u razmaku od dva meseca.

Dragoslav Ognjanović je tada navodno Galetu otrkio sve o Dijaninim eksplicitnim fotografijama, za koje se sumnja da je prvo slala ministru, a nakon toga i svojim prijateljima iz krimogenih sredima. Takođe pojavila se informacija, da je upravo zbog tih fotografija postojala lična netrpeljivost Hrkalovićeve prema advokatu.

Dragoslav Miloradović Gale bio je kum i blizak saradnik Luke Bojovića, a ubijen je krajem maja 2018. na Karaburmi, kada su na njega dvojica nepoznatih napadača ispalila više hitaca.

Gale je ubijen, ako je verovati datumu kad su transkripti nastali, samo 10 dana nakon razgovora sa advokatom Ognjanovićem.

Istraga o njegovom ubistvu vodila se u dva pravca, jedan se odnosio na preuzimanje poslova Luke Bojovića dok je on u zatvoru, a drugi osveta u krvavom ratu porodica Šaranović i Bojović, koji je počeo još 2009. Tada niko nije spominjao ništa o tome što su Miša Ognjanović i Gale Miloradović znali o Dijani Hrkalović, niti o čemu su razgovarali.

Jedna od spekulacija je da je Miša Ognjanović ubijen upravo zbog toga o čemu je razgovarao sa Galetom, o eksplicitnim fotografijama Dijane Hrkalović, pa se na to nadovezuje činjenica da je Gale znao sve što i Miša i da bi motiv likvidacije Bojovićevog advokata i kuma mogao biti isti.

Inače, Miloradović je redovno pratio postupak koji se vodio protiv Luke Bojovića u Beogradu, a posle koga je oslobođen za nekoliko likvidacija. Na isti način, iz publike, redovno je sa porodicom Bojović dolazio na sudski postupak koji se vodio protiv osumnjičenih za ubistvo Lukinog rođenog brata Nikole.

Gale je definitivno bio blizak sa porodicom Bojović, a u prilog tome govori i činjenica da je 2013. nosio kovčeg Nikole Bojovića na sahrani. Sa njim je tada bio Rade Rakonjac, koji je likvidiran godinu dana kasnije, 1. aprila 2014, ali i Filip Korać takođe blizak prijatelj Luke Bojovića.

Bonus video:

54:23

REDAKCIJA 18.10.2021. 3.DEO

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.