SVE JE KRENULO NIZBRDO KADA JE UHAPŠEN ZBOG DROGE: Ko je Daniel Janjoš koji je učestvovao u ubistvu MMA borca?
Ubijeni MMA borac Uroš Stefanović, Foto: Printscreen/Youtube

saučesnik

SVE JE KRENULO NIZBRDO KADA JE UHAPŠEN ZBOG DROGE: Ko je Daniel Janjoš koji je učestvovao u ubistvu MMA borca?

Daniel Janjoš bio je nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije u streljaštvu

Objavljeno:

Daniel Janjoš (42), koji se predao policiji nakon što je osumnjičen da je učestvovao u krvavom obračunu u Novom Sadu u kom je ranjen Goran Kovačević Goranac, a ubijen njegov telohranitelj, MMA borac Uroš Stefanović, bio je nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije u streljaštvu i prema rečima njegovih nekadašnjih kolega iz jednog poznatog novosadskog streljačkog kluba, vrlo perspektivan u tom sportu. Kako kažu, sve dok jednom nije uhapšen na treningu...

Kako nezvanično saznaje "Blic", Daniel Janjoš bio je nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije u streljaštvu i prema rečima njegovih nekadašnjih kolega iz jednog poznatog novosadskog streljačkog kluba, vrlo perspektivan u tom sportu.

- Janjoš se dugo takmičio u pucanju iz malokalibarskog oružja i bio je veoma dobar. Drži i neke rekorde a bio je i juniorski reprezentativac Srbije. Sve je krenulo nizbrdo kada je jednom prilikom uhapšen maltene tokom treninga. Kako smo tada čuli, uhapšen je zbog neke droge i zbog toga "ležao" u zatvoru dve ili tri godine - priča Janjošev bivši kolega.

Kako dodaje, nakon toga, Janjoš se nije pojavljivao u tom klubu.

- Čuli smo tada da je počeo da puca za naš konkurentski klub. Međutim i to je bilo kratkog veka i trajalo je godinu ili dve zato što je krenuo u poslove sa privatnim obezbeđenjem i bio je telohranitelj, a u slobodno vreme držao je i personalne kondicione treninge budući da je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu - priča on i dodaje da Janjoš u klubu nikada nije pravio nikakve probleme, kao i da je delovalo da je posvećen sportu kojim se bavi.

Prema njegovim rečima, kolege iz konkurentskog kluba sigurno nisu znale za njegovu kriminogenu prošlost jer mu u suprotnom ne bi dozvolile da puca i da se za njih takmiči.

Podsetimo, zbog sumnje da je umešan u ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je po nalogu novosadskog Višeg suda raspisalo poternicu za bivšim policajcem Daliborom Bogdanovićem Boćom i još dvojicom muškaraca za koje postoji osnovana sumnja da su direktni izvršioci ovog krivičnog dela.

Jedan od njih, Daniel Janjoš koji se trenutno tereti da je izvršio krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, predao se sinoć policiji a za trećim muškarcem čiji je DNK pronađen u kolima pomoću kojih je izvršen napad i dalje se traga i policija ne saopštava njegov identitet.

Vozio automobil tokom pucnjave

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da se Janjoš sumnjiči da je vozio automobil kojim je izvršen atentat, a da je neposredni izvršilac ovog krivičnog dela i dalje na slobodi kao i Dalibor Bogdanović Boća za koga se sumnja da je bio nalogodavac ovog zločina ili da je posredovao između nalogodavca i počinilaca ovog krivičnog dela.

Janjoš izneo odbranu pred tužiocem

Kako nezvanično saznajemo, Janjoš je danas izneo svoju odbranu pred tužiocem u prisustvu advokata a nadležni iz Višeg javnog tužilaštva nadaju se da će njegov iskaz dovesti do konačnog rasvetljavanja svih okolnosti koje su dovele do obračuna i ističu da zbog daljeg toka istrage ne smeju saopštavati bilo kakve detalje vezane za ovaj incident.

U novosadskom Višem sudu rečeno je za ’’Blic’’ da se Janjoš predao policiji sinoć oko 21 sat te da mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor po četiri tačke; zbog okolnosti koje ukazuju na mogućnost bekstva, mogućnosti uticaja na svedoke, mogućnosti da ponovi odnosno dovrši krivično delo za koje je osumnjičen i zbog uznemirenja javnosti.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.