OGLASIO SE TITOV UNUK JOŠKA, PROGOVORIO O BRATU KOJI JE NA INTERPOLOVOJ POTERNICI: "Pokrenula se medijska hajka"
Joška Broz, Foto: Filip Plavčić

PROGOVORIO

OGLASIO SE TITOV UNUK JOŠKA, PROGOVORIO O BRATU KOJI JE NA INTERPOLOVOJ POTERNICI: "Pokrenula se medijska hajka"

Srpska policija raspisala je poternicu za Edvardom jer je u odsustvu osuđen na osam meseci zatvora

Objavljeno:
  • 77

Edvard Broz (70), unuk nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, našao se na poternici Interpola zbog saobraćajke iz 1992. godine, a njegov brat Josip Joška Broz potvrdio je da je on trenutno u Hrvatskoj.

"Moj brat je priznao da je kriv, ali ga sud nije odmah osudio, već su pretresi zakazivani svake nedelje samo da bi slučaj dobio sve veći publicitet i da bi se protiv porodice Broz pokrenula medijska hajka", kaže Josip Joška Broz i dodaje da brata dugo nije video.

"Nismo u kontaktu, znam samo da je gore u Hrvatskoj. Prvo su mu 2008. rekli da može da dođe u Srbiju, ali su ga uhapsili čim je došao na srpsku granicu. On je posle udesa bio u teškom stanju, majka mu je obezbedila lečenje u Hrvatskoj. Ne znam u kakvom je zdravstvenom stanju jer se odavno nismo čuli", rekao je Joška Broz.

Joška Broz, Josip Joška Broz, Josip Broz Tito, Tito
foto: Filip Plavčić

Srpska policija raspisala je poternicu za Edvardom jer je u odsustvu osuđen na osam meseci zatvora. Nesreća se dogodila 20. avgusta 1992. u Zemunu kada je sa prijateljima krenuo da proslavi što mu je sin Žarko položio popravni ispit. Zakucao se u "mercedes" dok je svojim automobilom preticao "juga" i gradski autobus. Njegov saputnik Gojko Popović je preminuo na mestu nesreće, a Edvard i Bojan Pejić su teško povređeni, dok je Edvardov sin Žarko bio u komi. I pored povreda koje je zadobio u nesreći pobegao je iz Srbije, a za njim je 1993. raspisana poternica. Uhapšen je u januaru 2008. godine kada je pokušao da uđe u Srbiju, a posle nekoliko dana je pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Krajem marta 2008. pojavio se na početku suđenja, ali je ubrzo ponovo pobegao iz Srbije.

Ni saučešće nije izjavio

Ljiljana Popović žena poginulog Gojka je za jedan dnevni list izjavila da je ogorčena na pravosuđe, a ne na Edvarda

"Pobegao je, pa je pobegao, očito da može da živi s tim što je uradio... Nikada nije pitao kako smo deca i ja, niti je izjavio saučešće. Bila sam na suđenju 2008. i pridružila sam se krivičnom gonjenju, ali samo zbog laži koje je izgovarao. Najviđe me je povredilo kada je rekao da je morao da pobegne jer su ga ovde zvali ustašom. Rekla sam mu tada kako je onda sina ostavio kod četnika. Svesna sam da nije hteoo da izazove nesreću, ali ne može da prođe kao da se ništa nije desilo. Obavezna sam da istrajem zbog svoje dece", izjavila je Ljiljana pre izricanja drugostepene presude.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media