POZNATI RAZLOZI ZBOG KOJIH NEĐELJKO NIJE OSUĐEN NA 40 GODINA ROBIJE: Sud OBRAZLOŽIO!
Neđeljko Đurović, Foto: Printscreen / Instagram

odluka

POZNATI RAZLOZI ZBOG KOJIH NEĐELJKO NIJE OSUĐEN NA 40 GODINA ROBIJE: Sud OBRAZLOŽIO!

- Sud je doneo odluku da je optuženi Đurović kriv za delo teško ubistvo koje se dogodilo u stanju uračunljivosti, na podmukao način lišio života Miloša nožem dugačkim 19 centimetara

Objavljeno: 12:54h

Neđeljko Đurović osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora, a porodica i prijatelji žrtve nezadovoljni su ovom odlukom suda. Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Kako je sud obrazložio, Đurović je dobio 30, a ne 40 godina zatvora zbog dve okolnosti: ranije nije osuđivan i nije poznavao Miloša Mileusnića, odnosno - napao ga je bez povoda, a nije išao s namerom da ga ubije.

- Sud je doneo odluku da je optuženi Đurović kriv za delo teško ubistvo koje se dogodilo u stanju uračunljivosti, na podmukao način lišio života Miloša nožem dugačkim 19 centimetara. Naneo mu je tri ubodine, jednu probodinu, i jednu posekotinu. Znao je da ono što radi ne treba da radi, odnosno, da je kažnjivo. Sud je odbacio prigovor odbrane da on nije kriv za ovo delo, ali nesumnjivo je utvrđeno da je on počinilac. Pronađen je nož i biološki tragovi na njegovoj i na Mileusnićevoj garderobi i kamere su ga snimile. Miloševa jakna, na kojoj su pronađeni DNK tragovi, je uzeta još u Urgentnom centru. Oštećeni je nasumično i planski izvršio ovo krivično delo iz čiste obesti - rekla je sudija Nataša Albijanić.

Sudija je dodala da se Đuroviću računa vreme provedeno u pritvoru. Doneta je odluka da mu se produži pritvor. On ima pravo žalbe u roku od tri dana i doneta je odluka da nadoknadi sve sudske odluke oštećenima.

Izricanje presude počelo je u 11 časova, a pred sudom su se okupili otac ubijenog Miloša, Goran Mileusnić, kao i prijatelji žrtve koji su došli u majicama sa natpisom "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim". Ispred Višeg suda raširili su i transparent "Pravda za Miloša".

Nakon što mu je izrečena presuda, Neđeljko je od sudije tražio da razgovara sa majkom, a sudija mu je na to odgovorila da nije trenutak za to. Stavljene su mu lisice i Đurović je odveden u pritvor.

Otac ubijenog Miloša Mileusnića, Goran, izjavio je danas nakon izricanja presude Neđeljku Đuroviću, a koji je osuđen na 30 godina zatvora, da nije siguran da li je razočaran presudom.

- S obzirom na to da je uvedena doživotna kazna, mogao je i Neđeljko Đurović da bude osuđen na 40 godina, ne znam šta da vam kažem da li sam razočaran presudom. Ne znam da li ćemo se žaliti na ovu presudu, samo se nadam da je apelacija neće dodatno spustiti. Hvala sudu jer su bili vrlo korektni i sudsko veće je uzelo u obzir sve okolnosti. Nijedna presuda neće vratiti mog sina - rekao je Goran za Telegraf.rs.

Bonus video:

TREBA LI NAM STROŽA KAZNA OD DOŽIVOTNE ROBIJE? JURIĆ UVEREN: Smrtna kazna bi samo nastavila krug zla (KURIR TELEVIZIJA)
02:04

TREBA LI NAM STROŽA KAZNA OD DOŽIVOTNE ROBIJE? JURIĆ UVEREN: Smrtna kazna bi samo nastavila krug zla (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media