OPTUŽEN LAŽNI HIRURG SAVA KNEŽEVIĆ: Tužilaštvo traži 8 i po godina za ovog nadrilekara!
Lažni hirurg Sava Knežević, Foto: Print Screen Youtube

pala tužba

OPTUŽEN LAŽNI HIRURG SAVA KNEŽEVIĆ: Tužilaštvo traži 8 i po godina za ovog nadrilekara!

Optužnicom je obuhvaćena i njegova majka Danijela Knežević, cvećarka koja je sinu pomagala u ordinaciji

Objavljeno: 11:29h

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv lažnog hirurga Save Kneževića (23), zbog sumnje da je narušio zdravlje najmanje sedam devojaka nad kojima je u svojoj neregistrovanoj ordinaciji u centru Beograda vršio medicinske zahvate, za koje nije imao ni odgovarajuću diplomu, niti licencu i predložilo sudu da ga osudi na osam i po godina zatvora, piše Kurir.

Optužnicom je obuhvaćena i njegova majka Danijela Knežević, cvećarka koja je sinu pomagala u ordinaciji. Za nju je tužilaštvo predložilo kaznu od godinu i po dana zatvora.

- S. K. sumnjiči se da je izvršio krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teška dela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, prevaru, falsifikovanje isprave, a okrivljena D: K. zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću u pomaganju - saopštilo je tužilaštvo za koja se sve krivična dela sumnjiče majka i sin, optužnicom koje je podneta sudu.

Sava Knežević
foto: Print Screen Youtube

Sava Knežević i njegova majka, podsetimo, uhapšeni su 24. marta. Kneževiću su lisice stavljenje zbog sumnje da su u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" u Beogradu, na Terazijama, od 2. januara 2020. do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga, bez odgovarajuće stručne srepene i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, osdnosno bez licence a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

- Osumnjičeni je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, kao što su liposukcije, transferi masti, korekcije usana i druge, prikirivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, da bi nakon izvršenih "usluga" izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima, bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovrenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada sedam oštećenih - navelo je tužilaštvo. U svemu tome, kako se navodi, pomagala mu je majka, koja je u tom periodu u nerigistrovanoj ordinaciji primala pacijente kojima treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, te od istih uzimala novčanu nakandu, sve to iako joj je bila poznata činjenica da njen sin u neregistrovanoj ordinaciji radi bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarjućih odobrenja za samostalan rad, odnosno bez licence.

Sava Knežević
foto: printscreen

- Osumnjičeni se oglašavao preko društvenih mreža i na taj način nudio svoje medicinske usluge i izvođenje zahvata. Takođe je u svrhu reklamiranja koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti - potvrdilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Majka i sin, saslušani su u tužilaštvu 25. maja i tada su iskoristili svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem, a kasnije su negirali izvršenje krivičnih dela.

Tokom postupka, saslušano je sedam oštećenih žena, kao i sedam zdravstvenih radnika, lekara i anesteziologa kao svedoka, a koji su bili radno angažovani u ordinaciji Save Kneževića. Takođe, veštačene su povrede koje su oštećene zadobile, kao i uračunljivost Kneževića i njegove majke

- Nakon razmatranja i ocene svih izvedenih dokaza, tužilaštvo je protiv okriveljenih podnelo optužni predlog i predložilo sudu da orkiveljene proglasi krivim i S. K. izrekne kaznu u trajanju od osam godina i šest meseci i novčanu kaznu u iznosu od 800.000 dinara, a okrivljenoj D. K. godinu dana kućnog zatvora - navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, sud je posle mesec dana istrage lažnom hirurgu koji je zapravo maser i njegovoj majci ukinuo pritvor i pustio ih da se u nastavku postupka brane sa slobode.

01:04

LJUBAV PREMA MOZGALICAMA: Željko Gligorić o putu razvijanja vijuga

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.