MUP SRBIJE REAGOVAO NA SAOPŠTENJE VLADE CRNE GORE: Radi se o pretresu Krivokapićevog sina
Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

oglasili se

MUP SRBIJE REAGOVAO NA SAOPŠTENJE VLADE CRNE GORE: Radi se o pretresu Krivokapićevog sina

Iz Vlade Crne Gore danas je saopšteno da su pripadnici policije Srbije na "grub i nedopustiv način" pretresali sina premijera

Objavljeno: 23:14h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije reagovalo je danas na saopštenje Vlade Crne Gore povodom sinoćnjeg pretresa sina premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića rekavši da će ponavljati objašnjenje šta se dogodilo "koliko god bude bilo potrebno da se istina razume i prihvati".

Iz Vlade Crne Gore danas je saopšteno da su pripadnici policije Srbije na "grub i nedopustiv način" pretresali sina premijera. "U pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio je policijski službenik UP Crne Gore. Policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog", navodi se u saopštenju.

MUP Srbije je negirao te tvrdnje rekavši da su zaustavili automobil zbog prijave da se u njemu nalazi naoružano lice, a da je intervencija završena kada su utvrdili da je to pratnja premijerovog sina iz MUP-a Crne Gore. "Ne postoji policija na svetu koja bi licu za koje se sumnja da ima oružje prišla bez ličnog naoružanja. Nestrpljivo čekamo da vidimo revolucionarne procedure crnogorske policije po kojima se bez oružja prilazi naoružanim licima", naveli su iz MUP-a Srbije i dodali da pripadnici srpske policije "umeju da povise i ton dok prilaze naoružanim licima" te da se nadaju da "to nije mnogo uznemirilo legitimisanu gospodu". U saopštenju se još navodi da pripadnici Policijske uprave za grad Beograd ne znaju i ne treba da znaju da li je u Srbiji sin predsednika vlade Crne Gore, te da ;su postupili onako kako procedure nalažu, bez primene sile i sredstava prinude, u skladu sa procenom situacije. "Ko hoće da čuje, sve mu je objašnjeno, ko neće, objasnićem o koliko god puta bude bilo potrebno", naveli su iz MUP-a.

U novom saopštenju MUP-a se precizira da su se "pripadnici MUP-a Srbije, nakon primljenog obaveštenja na sistemu 192 da se u vozilu marke 'mercedes' civilnih crnogorskih tablica nalaze lica od kojih je najmanje jedno naoružano, dali u potragu za vozilom i licem".

"Patrola Policijske stanice Savski venac brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući profesionalno, po procedurama i poštujući dostojanstvo lica koja su bila u vozilu, pripadnici MUP-a Srbije su izvršili kontrolu i njihovo legitimisanje. Pošto su ustanovili da se u vozilu nalaze sin crnogorskog premijera i pripadnik njegovog ličnog obezbeđenja, intervencija je završena, a oružje ostavljeno u posedu pripadnika MUP-a Crne Gore", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je "ćerkama premijera Кrivokapića ponudjeno obezbeđenje čim im je otac postao štićena ličnost, kao i da su obezbeđenje odbile".

Bonus video:

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!
00:40

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media