PETNAESTOGODIŠNJI DILER UHVAĆEN NA DELU: Za vreme karantina razvijali biznis!
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

PETNAESTOGODIŠNJI DILER UHVAĆEN NA DELU: Za vreme karantina razvijali biznis!

olicija je pronašla oko tri kilograma marihuane

Objavljeno:

Sredinom ovog meseca, policija je bukvalno zatekla u dilerisanju petanestogodišnjaka iz Beograda, u beogradskom parku Кošutnjak, a tada je kod njega pronađeno i zaplenjeno čak 68 paketića droge kanabis. Ovaj prizor ih, što je još gore, nije mnogo začudio jer godišnje zbog droge bude prijavljeno i više stotina maloletnika.

Od početka 2021. godine, svojevrsni rekord po količni droge koja je otkrivena drži maloletni G.B. iz Beograda, kod koga je zaplenjeno oko 2.300 grama kanabisa koji je skrivao u gepeku automobila, piše dnevnik.rs.

Usred trajanja mere policijskog časa zbog korone, prošle godine, jedan maloletnik iz Beograda je razvijao narkodilerski biznis, a kad je uhapšen, pretresom stana za koji se sumnja da ga je koristio, policija je pronašla oko tri kilograma marihuane.

Ipak, da ni golobradim prestupnicima u drugim mestima narkodilerisanje nije strano te da ni njima mere protiv korone nisu značajanija prepreka da se upuste u rasturanje strašnih paketića, pokazuje slučaj sedamnaestogodišnjeg Novosađanina, kod koga je u septembru prošle godine policija pronašla oko 680 grama kanabisa i dve digitalne vage sa tragovima droge, te otkrila i njegove četiri maloletne narkomušterije iz Novog Sada i Sremskih Кarlovaca.

Takođe nedavno, veća količina narkotika, zaplenjena je od maloletnika u Šapcu, kod koga je tokom policijskog pretresa pronađeno 319 grama marihuana, ali i pištolj sa 23 metka.

Po podacima o kriminalitetu maloletnika koje je objavio Republički zavod za statistiku, a prikupljeni su od nadležnih javnih tužilaštava, u toku prošle godine, zbog različitih krivičnih dela podnete su 2524 krivične prijave protiv maloletnika. Po iznetim podacima, najveći broj maloletnih delinkvenata je uzrasta oko 17 godina, a na trećem mestu po brojnosti bile su prijave zbog krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom narkotika.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.