SA HIDŽABOM UŠLA U RING I POSTALA KRALJICA BOKSA! Zeina za Espreso: Kako sam promenila PRAVILA IGRE ZAUVEK! (VIDEO)
Zeina Nassar, Foto: Aleksandra Čolić

HEROINA

SA HIDŽABOM UŠLA U RING I POSTALA KRALJICA BOKSA! Zeina za Espreso: Kako sam promenila PRAVILA IGRE ZAUVEK! (VIDEO)

Kaže da je važno imati san, ali da je borba ključna

Objavljeno:

Svetska bokserska federacija (AIBA) odlučila je da Beograd bude centar svetskog boksa i na taj način najavi šampionat sveta, koji će se održati od 26. oktobra do 6. novembra u glavnom gradu Srbije.

Boks
foto: Aleksandra Čolić

U Beograd je došla i Zeina Nasar, bokserka šampionka iz Berlina u kategoriji do 57 kilograma. Poznata je i kao žena koja je promenila pravila boks mečeva. Žene sada mogu da nose hidžab dok se bore!

Zeina je za Espreso kazala da je veoma ponosna na ono što je uspela.

- Boksom sam počela da se bavim sa 13 godina i kao ženi mi je bilo jako teško. Nije bilo dozvoljeno da nosim hidžab dok se borim. Onda sam sa svojim trenerom počela da menjam pravila i sada sve žene širom sveta mogu da nose hidžab dok se bore.

Skupština, Boks, Miloš Biković
foto: Aleksandra Čolić

Kaže da je važno imati san, ali da je borba ključna.

- Bitan je moj performans, a ne to kako izgledam. Važno je imati san i raditi sve što je u vašoj moći da dođete do tog cilja. Srećna sam zbog toga što mogu da motivišem druge ljude i da im pokažem da je sve moguće. Sve u životu možete da ostvarite, ali morate da se borite za to!

Nasar je rođena i odrasla u Berlinu, u Nemačkoj, dok su njeni roditelji poreklom iz Libana. Za boks se prvi put zainteresovala sa 13 godina, a u to vreme bila je u košarkaškom timu i želela je nešto što pokazuje „sopstvenu individualnu snagu“.

Svoju prvu titulu osvojila je 2014. godine, postavši prvakinja Berlina u boksu. Ona je trenutno nosilac titule i titulu je osvojila pet puta zaredom. 2018. postala je prva muslimanka koja je ikada osvojila prvenstvo Nemačke u elitnoj konkurenciji za žene u kategoriji do 57 kg. Nasar se nada da će u budućnosti moći da promeni pravila takmičenja na međunarodnom planu i na Olimpijskim igrama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.