SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ OTMICE U NOVOM SADU! Ovako su se branili nakon što su namamili brata kavčanina!
Trenutak hapšenja, Foto: Adria Media TV

šok

SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ OTMICE U NOVOM SADU! Ovako su se branili nakon što su namamili brata kavčanina!

Filip Golubović je stari znanac kako srpske policije, tako i ovdašnjih uličnih zbivanja

Objavljeno:

Trojici osumnjičenih za otmicu Beranca Filipa Golubovića (25) nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, određen je pritvor. Miloš Golubović (44), Filip Cvetanović (30) i Aleksandar Jovanović (31) su negirali otmicu i pokušaj da od porodice i prijatelja žrtve na ime otkupa uzmu 150.000 evra.

Branilac prvoosumnjičenog Miloša Golubovića, advokat Aleksandar Šćekić, ističe da njegov branjenik nije ni u kakvoj vezi sa sumnjama koje mu se stavljaju na teret, a da će to dokazati nastavak istrage.

- Miloš živi u Novom Sadu, tamo radi kao vozač u jednoj firmi. Nema veze sa kidnapovanjem i otmicom. Oseća se loše. On i Filip Golubović su rođaci - kaže advokat.

Ni druga dvojica ne priznaju da su učestovovala u krivičnom delu koje im je stavljeno na teret. Ipak, policija ih sumnjiči da su Golubovića namamili i oteli u subotu posle podne u Novom Beogradu. Za njegovo oslobađanje planirali su da traže 150.000 evra.

Otmicu je prijavio Filipov drug, preko kog su ga kidnaperi i namamili.

- Ugurali su ga nasilno u auto i odvezli u Borču, gde su ga tri dana tukli i mučili. Pronašla ga je i oslobodila policija. Miloš Golubović je uhapšen u Novom Sadu, gde i živi, a ova dvojica zatečena su sa žrtvom. U toku je istraga, kao i provera informacije da je Filip Golubović bio dužan 100.000 evra nekome od njih, a da su onda oni odlučili da mu je kamata još 50.000 evra - navodi izvor.

Filip Golubović je stari znanac kako srpske policije, tako i ovdašnjih uličnih zbivanja. Hapšen je zbog droge i oružja, a povezuju ga i sa nestankom Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika, 1. aprila 2019. godine. Sumnja se da je Mihajlović jedna od prvih žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Pored toga, inspektor SBPOK Božidar Stolić je uhapšen zbog komunikacije sa Filipom Golubovićem, odnosno, jer je proveravao da li je na poternici ili ne. Sumnje protiv ovog policijskog službenika još nisu dokazane, a kako optužnica nije podignuta u zakonskom roku, on je pušten na slobodu.

Filip Golubović je brat od rođenog strica Željka Golubovića, kog su bezbednosne službe u Crnoj Gori svrstale u visokopozicioniranog člana "kavačkog klana", bliskog Radoju Zviceru.

Žrtva i dalje u policiji

Filip Golubović i dalje je u prostorijama Policijske uprave Beograd. U ovom trenutku ne zna se tačan razlog zbog kog je zadržan. Prema nekim informacijama, on se nije odazivao na pozive suda u određenim postupcima, a, takođe, kriminalističke inspektore interesuje lično Golubović koji je povezan sa nekim ozbiljnijim krivičnim delima.

01:16

OVAKO SU PALI OTMIČARI KOJI SU ZA BRATA KAVČANINA TRAŽILI 150.000€ OTKUPA Ugurali ga u auto pa ga 3 dana mučili u stanu u Beogradu

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.