PRODUŽEN PRITVOR OLGICI MARKANOVIĆ ZA 30 DANA! Nadrilekarka sada ima pravo samo na žalbu, ali rok je KRATAK!
Olgica Markanović, Foto: Printscreen/Instagram

novo

PRODUŽEN PRITVOR OLGICI MARKANOVIĆ ZA 30 DANA! Nadrilekarka sada ima pravo samo na žalbu, ali rok je KRATAK!

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu

Objavljeno:

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor Olgici Markanović optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nema licencu.

Pritvor joj je produžen odlukom krivičnog vanpretresnog veća suda zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogla da ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na ovu odluku okrivljena i njeni branilac imaju pravo da ulože žalbu u roku od tri dana.

Markanović je u pritvoru već skoro dva meseca, od hapšenja 1. juna.

Ranije danas Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Markanović i njene saradnice J.T. zbog krivičnog dela - teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a J.T. na godinu dana zatvora.

Markanovići i J. T. se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Tužilaštvo je u toku dokaznog postupka ispitalo 12 oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije.

U daljem toku postupka tužilaštvo je najavilo da će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih, nakon čega će doneti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog dela učinjenog na štetu lica koja nisu obuhvaćena ovim optužnim predlogom, saopštilo je tužilaštvo.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem "Plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Markanović je takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.