OLGICI MARKANOVIĆ PRETE TRI GODINE ROBIJE: Podnet optužni predlog protiv NADRILEKARKE
Olgica Markanović, Foto: Printscreen Instagram

ŠTA ĆE BITI?

OLGICI MARKANOVIĆ PRETE TRI GODINE ROBIJE: Podnet optužni predlog protiv NADRILEKARKE

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Objavljeno:

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv nadrilekarke Olgice Markanović i J. T. zbog izvršenjakrivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

- Nakon prethode krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, informacije Ministarstva zdravlja i više prijava koje su podneli oštećeni, tužilaštvo je odredilo zadržavanje prema osumnjičnoj O. M. u trajanju od 48 časova koja je zatim saslušana u zakonskom roku dana 03.06.2021. godine, nakon čega joj je Prvi osnovni sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana i isti, na obrazložen predlog, produžio za još 30 dana po više osnova – obzirom da O.M nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije.

- O. M. i J. T. je stavljeno na teret da su krivično delo izvršile u periodu od 01.05.2020. godine do 01.03.2021. godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br.8a na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje - saopštilo je Tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj O.M. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, kao i da okrivljenoj J.T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

U daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih, nakon čega će doneti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog dela učinjenog na štetu lica koja nisu obuhvaćena ovim optužnim predlogom.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Novosti olnajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.