ZAJEDNIČKA AKCIJA MUP-A I PORESKE POLICIJE: Uhapšeno 8 osoba zbog utaje skoro 4,3 miliona dinara!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PROTIV 14 OSOBA PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA

ZAJEDNIČKA AKCIJA MUP-A I PORESKE POLICIJE: Uhapšeno 8 osoba zbog utaje skoro 4,3 miliona dinara!

Uhapšeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu

Objavljeno: 19:31h

U zajedničkoj akciji MUP-a i Poreske policije uhapšeno je osam osoba a protiv 14 je podneta krivična prijava zbog sumnje da su poreskom utajom, pranjem novca i zloupotrebom položaja prisvojili više od 30 miliona dinara i oštetili republički budžet za skoro 4,3 miliona dinara, saopšteno je danas.

Navodi se da je od marta 2020. do januara ove godine jedan od osumnjičenih u svojstvu odgovornog lica privrednog društva iz Beograda, u poslovnoj dokumentaciji i poreskim evidencijama prikazao lažne račune o prometu usluga u iznosu od oko 25,6 miliona dinara.

"Zatim je PDV iskazan u tim računima u iznosu od 4.271.740 dinara neosnovano iskoristio kao prethodni PDV sa pravom na odbitak, čime je umanjio svoju poresku obavezu za isti iznos", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, on je po osnovu lažnih računa više puta preneo novac na tekuće račune dva privredna društva, koja je potom njihov stvarni vlasnik, u saizvršilaštvu sa jednom i uz pomoć još 11 osoba, preneo na tekuće račune fizičkih lica", saopšteno je iz Poreske uprave.

Uhapšeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.