UHAPŠENO 6 OSOBA U NOVOM SADU! Javnom izvršitelju oteli 88 MILIONA na brutalan način!
Ilustracija/MUP, Foto: MUP

BRUTALNA AKCIJA

UHAPŠENO 6 OSOBA U NOVOM SADU! Javnom izvršitelju oteli 88 MILIONA na brutalan način!

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

Objavljeno: 12:37h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom položaja protivpravno prisvojili 88.848.512 dinara na štetu kancelarije jednog javnog izvršitelja.

Ranije je MUP saopštio da su tri osobe sa čela preduzeća Resavica uhapšene zbog malverzacije vredne 40 miliona dinara

Uhapšeni u Novom Sadu su Lj. M. (1958), pomoćnik oštećenog izvršitelja, V. V. (1976), faktički odgovorno lice u kancelariji tog izvršitelja i odgovorno lice preduzeća „Poslovna logistika“, „Sektor PP“ i „Kolektor sektor“, kao i V. J. (1964), odgovorno lice „Poslovna logistika“ i „Sektor PP“.

Takođe su uhapšeni i O. V. (1966), faktički knjigovođa oštećenog izvršitelja i odgovorno lice radnji „Vezirica“ i „Vezirica vez“, I. R. (1974), poslovni sekretar kancelarije izvršitelja, i M. R. (1980), knjigovođa izvršitelja i odgovorno lice firme „SMS knjigovodstvo“.

Sumnja se da je Lj. M., od 1. decembra 2012. do sredine februara 2016. godine, zloupotrebio službeni položaj pomoćnika javnog izvršitelja, kako bi zajedno sa ostalim osumnjičenima, koji se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, stekao protivpravnu imovinsku korist.

Oni se terete da su faktički fakturisali usluge obrade predmeta u postupcima izvršenja koje je vodila kancelarija oštećenog preko preduzeća u kojima su osumnjičeni odgovorna lica i na taj način prisvojili 69.089.082 dinara.

M. R. je, kako se sumnja, od oštećenog izvršitelja za fiktivne usluge knjigovodstvene agencije u kojoj je bila odgovorno lice, naplatila 7.820.786 dinara.

Lj. M. se, takođe, tereti da je naložio isplatu dnevnica za šestoro zaposlenih u kancelariji izvršitelja i na taj način prisvojio 4.177.327 dinara, kao i da je sebi i I. R. neosnovano povećao platu i prisvojio 3.795.088 dinara.

V. V. je, kako se sumnja, nabavio teretno vozilo u ime kancelarije, koje je koristio u privatne svrhe, a potom prodao i prisvojio 3.966.229 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

01:07

HAPŠENJE DIREKTORA U RESAVICI: Policija ga izvela iz DIREKCIJE i ubacila u crnu limuzinu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.