OVAKO JE UHAPŠEN DIREKTOR MOĆNE SRPSKE KOMPANIJE: Policija ga ubacila u CRNU LIMUZINU! (VIDEO)
Hapšenje čelnika Resavice, Foto: MUP

akcija policije

OVAKO JE UHAPŠEN DIREKTOR MOĆNE SRPSKE KOMPANIJE: Policija ga ubacila u CRNU LIMUZINU! (VIDEO)

Takođe, krivična prijava podneta je protiv 55-godišnjeg muškraca iz preduzeća „Rembas trans“ zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja

Objavljeno: 12:26h

Srpska policija u saradnji sa UKP i bezbednosnom agencijom, po nalogu Tužilaštva uhapsila je odgovorna lica preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja„Resavica“ zbog postojane sumnje da su preduzeće oštetili za 40 miliona

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja uhapšeni su Marko Vučković (1984), odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja „Resavica“ i V. P. (1984) odgovorno lice preduzeća „Rembas trans“ DOO Resavica, dok se Z. V. (1969) odgovorno lice „Imperia kompani A3 plus“ DOO iz Beograda tereti za krivično delo pranje novca.

Takođe, krivična prijava podneta je protiv 55-godišnjeg muškraca iz preduzeća „Rembas trans“ zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

HAPŠENJE DIREKTORA U RESAVICI: Policija ga izvela iz DIREKCIJE i ubacila u crnu limuzinu
01:07

HAPŠENJE DIREKTORA U RESAVICI: Policija ga izvela iz DIREKCIJE i ubacila u crnu limuzinu

Osumnjičeni se terete da su u periodu od maja 2018. godine do novembra 2020. godine, organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe preduzeća „Rembas trans“ DOO iz Resavice od preduzeća „Imperia kompani A3 plus“ DOO iz Beograda, dok je JP za Podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ preduzeću „Imperia kompani A3 plus“ na ime depozita kao garancije za realizaciju navedenog posla isporučilo ugalj iz svog proizvodnog asortimana, uplatilo novac i ustupilo potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172 dinara, iako preduzeće „Imperia kompani A3 plus“ nije izvršilo ugovorenu isporuku vozila i radnih mašina, već je isporučilo samo jedan autobus.

1 / 5 Foto: MUP

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili JP za PEU „Resavica“ za ukupno 39.519.699 dinara i omogućili sticanje protiovpravne imovinske koristi preduzeću „Imperia kompani A3 plus“ Beograd u iznosu od 24.519.699 dinara, kao i sticanje protivpravne imovinske koristi odgovornom licu preduzeća „Imperia kompani A3 plus“ DOO Beograd.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media