USPELI SMO NEKAKO DA SE IZVUČEMO I POBEGNEMO U PODRUM! Radnica se javila iz PAKLA posle eksplozije u Čačku (VIDEO)
Užasna eksplozija, Foto: RINA

KATASTROFA U "SLOBODI"

USPELI SMO NEKAKO DA SE IZVUČEMO I POBEGNEMO U PODRUM! Radnica se javila iz PAKLA posle eksplozije u Čačku (VIDEO)

- Pozvao nas je direktor i rekao nam da moramo da budemo tu, i da će nas evakuisati prvom prilikom - dodala je ona

Objavljeno: 06:30h

Radnica koja se u trenutku eksplozije nalazila u fabrici Sloboda u Čačku ispričala je za "Novosti" jutros da se i dalje sa kolegama nalazi u okviru kompleksa Slobode.

- Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je! - rekla je radnica Aleksandra Ćirović, koja je kasnije evakuisana sa svojim kolegama iz kruga fabrike u Čačku.

- Pozvao nas je direktor i rekao nam da moramo da budemo tu, i da će nas evakuisati prvom prilikom - dodala je ona.

Eksplozija Čačak
foto: RINA

Podsetimo, serija ogromnih eksplozija u fabrici "Sloboda" u Čačku počela je da trese Čačak oko 1.30 jutros, a nastavila se do 4 sata ujutru.

U fabrici Sloboda je došlo do eksplozije u trećoj smeni, kada je radio samo jedan pogon.

Većina radnika koji su radili u trenutku eksplozije su evakuisani, a deo njih se nalazi i dalje u objektu ali je sklonjen u siguran deo, pišu Novosti.

Kako agencija RINA saznaje, do požara je došlo u magacinu topovskih granata u naselju Pridvorica. U ovoj vojnoj fabrici na lageru se nalaze velike količine municije, i građani strepe da se požar ne proširi.

Došlo je i do jakih eksplozija, pa su građani koji žive u ovom delu grada evakuisani.

"Probudila nas je strašna buka, ovo je jezivo.Sve se trese. Eksplozija za eksplozijom. Svi ljudi su u pola noći izašli napolje. Kao da je ratno stanje, ovako je bilo još samo '99 godine", rekao je jedan od očevidaca za RINU.

Pretpostavlja se da je do požara došlo u delu fabrike gde nema zaposlenih. Na licu mesta su vatrogasne i ekipe Hitne pomoći. Nikome nije dopušteno da uđe u krug fabrike.

Bonus video:

40:19

USIJANJE DANA 03.06.2021. ČEDOMIR JOVANOVIĆ

(Espreso/Novosti/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.