NAJSTARIJI ADVOKAT U SRBIJI IMA 95 GODINA I RADI SVAKOG DANA: Kroz njegove ruke prošlo je više od 10.000 predmeta
Najstariji advokat u Srbiji, Foto: Privatna arhiva, Profimedia

SVAKA ČAST!

NAJSTARIJI ADVOKAT U SRBIJI IMA 95 GODINA I RADI SVAKOG DANA: Kroz njegove ruke prošlo je više od 10.000 predmeta

Sve zakone poznaje i ništa ne može da mu promakne

Objavljeno:

Miloš Gašić je najstariji advokat u Srbiji, živi i radi u Kuršumliji, a kroz njegove ruke prošlo je više od 10.000 predmeta. U Advokatskoj komori kažu da je najstariji advokat u Srbiji. Iako ima godina, ne plaši ga konkurencija.

Gašić danas ima 95 godina i 75 godina radnog staža, a za Espreso otkrio je kako je tekao njegov advokatski put i kroz smeh nam je na samom početku razgovora rekao da može da pozajmi nekome 10 godina da ode u penziju.

Naime, kao i svi advokati, slučajeve je dobijao i gubio, ali može se pohvaliti time da je većinu odbranio.

Miloš Gašić, Najstariji advokat u Srbiji
foto: Privatna arhiva

Moj dnevnik nekada je bio pun, sada je maltene prazan

Kako nam je Gašić otkrio kroz njegove ruke prošlo je više od 10.000 predmeta. Penzionisan je kao predsednik suda, a advokatsku kancelariju otvorio je nakon što je otišao u penziju, tako da mu ne promiču novi zakoni i izmene zakona.

Moj sin dosta radi. Za mene je došlo vreme kada uživam u poslu. Imam dovoljno iskustva da ne može da mi promakne nijedna izmena u zakonu

Advokat sa svojih 95 godina trenutno ima 10 slučajeva na kojima radi. U sud ide i dalje kao da u njemu nije proveo 75 godina.

Advokaturom nastavlja da se bavi jer ga održava u životu. Pozitivno utiče na vitalnost njegovog mozga. Pored toga, njegov unuk je diplomirani pravnik i kod njega odrađaju staž. Ako bi on prestao sa radom, štaž njegovog unuka ne bi važio.

Najveća želja mi je da me unuk nasledi, kad on bude odradio staž ja ću se povući.

Advokat Gašić sada se bavi zastarelim slučajevima, svim ostalim bavi se njegov sin Dragan Gašić, koji je takođe pravnik po struci. Možemo reći da je ovo poziv koji nasleđuju generacije u njihovoj porodici.

Nikada u svojoj karijeri nije napravio propust pred sudom i da je strana oštećena. Svoj posao odrađuje časno, kaže ponosno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.