DIJANIN ROĐAK PRAO PARE PREKO FARME SVINJA? Istražitelji misle da je umešan i saradnik Velje Nevolje!
Dijana Hrkalović, Foto: Beta / Miloš Miškov

neverovatno

DIJANIN ROĐAK PRAO PARE PREKO FARME SVINJA? Istražitelji misle da je umešan i saradnik Velje Nevolje!

- Imajući u vidu da se njeno ime nalazi na spisku vlasnika stočarske zadruge otvara se pitanje njene uloge - objašnjava izvor iz istrage

Objavljeno:

Rođak bivše dežavne sekretarke Dijane Hrkalovič, Željko Hrkalović je uhapšen u Sloveniji sa oko 60 članova kavačkog klana, navodno je milione kavčana prao ulaganjem u porodičnu farmu svinja u Požarevcu i izgradnju stambenih zgrada u Beogradu i Novom Sadu.

Istražitelji sumnjaju da mu je u tim poslovima pomogao Darko Elez, blizak saradnik Veljka Belivuka, koga je Srbija 3. marta izručila Bosni i Hercegovini zbog najtežih krivičnih dela.

- Hrkalović je 2004. godine otvorio porodičnu stočarsku zadrugu u Požarevcu i sumnja se da je kasnije u nju ulagao novac koji su mu slali članovi kavačkog klana iz slovenačkog ogranka. Međutim, nedavno je proširio svoj biznis, pa je uz pomoć Darka Eleza navodno sagradio na desetine stambenih zgrada u Beogradu i Novom Sadu, čime je oprao više od pet miliona evra, zbog kojih su njegovi saradnici uhapšeni u Sloveniji. Policija trenutno ispituje i koju je tačno ulogu imao Elez u tom mutnom projektu, ali se ne isključuje mogućnost da je poljoprivredni i građevinski biznis prelazio granice Srbije - navodi izvor iz istrage.

Oči uprte i u Hrkalovićku

Oči istrage uprte su i u nekadašnju državnu funkcionerku Dijanu Hrkalović koja je prema pisanju Birna bila suvlasnica porodične stočarske firme do 2016. godine.

- Imajući u vidu da se njeno ime nalazi na spisku vlasnika stočarske zadruge otvara se pitanje njene uloge - objašnjava izvor iz istrage.

Željko Hrkalović, podsetimo, uhapšen je u grupi od oko 60 kavčana u spektakularnoj akciji slovenačke policije, koja ih sumnjiči za šverc 790 kilograma kokaina i oružja, ali i transfer 5,6 miliona evra iz Španije u Srbiju.

Otkriveni su kad su pronađeni kriptovani mobilni telefoni koje su koristili za komunikaciju. Veštačenje tih uređaja inspektore je dovelo do Milana Vujotića iz Podgorice koji se sumnjiči da je 2018. odobrio Filipu Vrziću da oformi ogranak kavačkog klana u Sloveniji.

Vrzićev zadatak navodno je bio da ogranizuje transport droge iz Španije, ali i briga o prljavom novcu zarađenom prodajom. Istraga je pokazala da je njegova desna ruka bio Klemen Kadivec koji je krajem leta 2019. godine uhapšen zbog ubistva Danijela Božića.

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.