JEDAN OD NAJVEĆIH SPORTSKIH BRENDOVA RASKINUO UGOVOR SA NEJMAROM: Zbog optužbe za SEKSUALNO zlostavljanje
Foto: EPA/Ian Langsdon

šokantno

JEDAN OD NAJVEĆIH SPORTSKIH BRENDOVA RASKINUO UGOVOR SA NEJMAROM: Zbog optužbe za SEKSUALNO zlostavljanje

Nejmar sada ima unosan ugovor s Pumom

Objavljeno:

Nakon što je Nejmar odbio da sarađuje u istrazi, američka kompanija Najk odlučila je prekinuti dvogodišnju saradnju sa njim.

U 2020. godini je Nejmar prestao reklamirati Najk, a njegov agent je uverio javnost da je rastanak došao isključivo iz komercijalnih razloga.

Međutim, Vol Strit Žurnal donosi vest kako je Brazilac dobio raskid ugovora sa Najkom zbog toga što je odbijao da bude deo istrage o seksualnom nasilju, a koje je prijavila jedna od radnica same kompanije.

Ona je 2019. godine otkrila da ju je Nejmar seksualno zlostavljao tokom jedne promocije održane još 2016. godine. Američka kompanija tražila je od Nejmara da učestvuje u internoj istrazi u kojoj nije bila uključena policija, ali Brazilac je odbijao da prizna bilo kakvu krivicu.

Nejmar
foto: EPA/Yoan Valat

Najk je na kraju odlučio sa Nejmarom prekine bilo kakvu saradnju, verujući svojoj radnici, a brazilski reprezentativac je i ranije optuživan za seksualno zlostavljanje. Brazilka Najila Trindade optužila ga je da ju je silovao, ali je istraga prekinuta 2019. godine zbog nedostatka dokaza.

- Najk je prekinuo vezu sa sportistom jer je odbio saradnju u dobronamernoj istrazi verodostojnih navoda o nezakonitim radnjama radnika - objavio je Najk sinoć.

Što se Nejmara tiče, njemu rastanak sa Najkom i nije teško pao, budući sada ima unosan ugovor s Pumom, bez obzira što je od malih nogu bio vezan za Najk.

Nejmar je u leto 2017. godine napustio Barselonu, te je za 222 miliona eura prešao u redove PSŽ-a čiji je i danas član. Sa Parižanima je osvojio sve izuzev Lige šampiona, ali ova sezona nije bila baš dobra za njega i njegov tim.

Parižani su ispali u polufinalu Lige šampiona, a zatim su ostali i bez titule jer je Lil novi prvak Francuske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.