POLICAJCIMA IZ ČAČKA IZREČENA PRESUDA ZBOG PRIMANJA MITA: Dvojicu čeka zatvor, a četvorici ide nanogica!
Policija, Foto: Filip Plavčić

odluka

POLICAJCIMA IZ ČAČKA IZREČENA PRESUDA ZBOG PRIMANJA MITA: Dvojicu čeka zatvor, a četvorici ide nanogica!

Da podsetimo, čačanski saobraćajci uhapšeni su u decembru 2016. godine pod sumnjom da su počinili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja

Objavljeno:

Veće Višeg suda u Čačku donelo je prvostepenu presudu po kojoj su četvorica saobraćajnih policajaca osuđena na nošenje nanogice u trajanju od šest do devet meseci, a dvojica na kaznu zatvora od 11, odnosno 17 meseci.

Za preostalih šestoricu od ukupno njih 12, koji čine drugu grupu saobraćajaca protiv kojih se vodi krivični postupak za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja, optužnica je odbačena. Ova presuda nije konačna i na rešenje sudije Saše Mitrovića saobraćajci imaju pravo žalbe.

Pre oko dva meseca pred Višim sudom u Čačku je doneta drugostepena presuda drugoj grupi od 13 saobraćajaca po kojoj je jedan policajac opslobođen daljeg gonjenja, dok su ostali osuđeni na kazne zatvora u trajanju od četiri meseca do dve godine i pet meseci koliko je dobio policajac koji se vodi u bekstvu. I na ovo rešenje sudije Branka Milovanovića, saobraćajci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Da podsetimo, čačanski saobraćajci uhapšeni su u decembru 2016. godine pod sumnjom da su počinili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, uhapšeni su policijski službenici B.G.(51), B.D. (47), B.G. (50), D.G. (56), D.N. (47), J.N. (42), K.Ž. (57), K.S. (52), L.R. (53), M.N. (41), M.L. (53), M.R. (52), M.S. (53) , P.Ž. (50), P.G. (54), P.T (51), P.V. (43), R.V. (50), R.P. (44), R.D. (55), R.G. (52), R.M. (42), S.Z. (52), S.M. (54), S.R. (44), T.M. (42), V.D. (49), Z.M. (51). Pema našim saznanjima, policajci su mesecima pre hapšenja prisluškivani i snimani tajnim kamerama i uređajima koji su im postavljani u službenim automobilima.

Snimci, na kojima se vidi i čuje kako saobraćajci prebrojavaju, kako se pretpostavlja, novac od primljenog mita od prekršilaca saobraćajnih propisa, poslužili su kao dokazi na suđenju.

Bonus video:

00:37

MILJKAN KARLIČIĆ, ADVOKAT: Država Hrvatska je investirala u lobiranje i ODBRANU hrvatskih generala MILIONE EVRA!

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.