PRESUDA VIŠEG SUDA: Zdravkoviću sledi 9 godina zatvora za pokušaj ubistva poznatog biznismena Milana Beka!
Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić, Kurir

"da on je taj"

PRESUDA VIŠEG SUDA: Zdravkoviću sledi 9 godina zatvora za pokušaj ubistva poznatog biznismena Milana Beka!

Beko je početkom aprila rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u sviom najbližem okruženju kaže "da in je taj"

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu osudio je danas na devet godina zatvora Aleksandra Zdravkovića povodom optužbi da je pokušao da ubije biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen.

Ovo drugom prvostepenom presudom Zdravković je osuđen na godinu dana manju kaznu, nego prvom presudom, koju je u julu pošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi.

I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, koji će doneti konačnu odluku u ovom slučaju.

Zdravković je osuđen za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju", jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Beko je početkom aprila rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u sviom najbližem okruženju kaže "da on je taj".

Zdravković je tada ponovio da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima "specijala" javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila.

Kada su stigli ispred Bekove kuće na Senjaku, optuženi je pričao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, iz revolvera "magnum 357" najpre pucao u prednji deo zadnjeg stakla vozila, iza suvozača, a zatim ispalio projektil u zadnji donji kvadrant stakla suvozačevih vrata.

Potom je iz pištolja marke "Sig Sauer" model R210 ili "Zbrojevka 75" ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača, a projektil je udario u plastiku kasete između vozačevog i suvozačevog sedišta sa desne strane.

Beko je međutim uspeo da se okrene leđima prema vozacu, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila.

Optuženi, je prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem marke "Sig Sauer" model R210 ili "Zbrojevka 75" sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, nanevši mu jednu prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na prednjoj desnoj strani trbuha.

Drugim projektilom mu je naneo prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na donjem unutrašnjem delu desnog preponskog predela, nakon čega je biznismen pao na tlo, a zatim ga pogodio i trecim projektilom nanevši mu prostrelinu mekog potkožnog tkiva u gornjem delu desnog lopatičnog predela.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.