INTERESANTAN SLUČAJ IZ VARAŽDINA! Muškarac završio na sudu zbog NATPISA NA MAJICI, sad mora i KAZNU DA PLATI
Ilustracija, Foto: Profimedia

au!

INTERESANTAN SLUČAJ IZ VARAŽDINA! Muškarac završio na sudu zbog NATPISA NA MAJICI, sad mora i KAZNU DA PLATI

Sudija varaždinskog suda odlučio je optuženog da kazni novčanom kaznom u visini 300 kuna, a mora platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka

Objavljeno:

Opštinski sud u Varaždinu juče je javno objavio sadržaj nepravosnažne presude donete početkom aprila 2021. godine kojom se 40-godišnji Varaždinac novčano kažnjava zbog kršenja Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga.

Kako je istaknuto u presudi, optuženi je "kriv što je dana 22.12.2019. godine oko 00,10 sati u mestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je otisnuta slika lišća droge "marihuane", a na koji način je isti vršio promociju, oglašavanje i prezentovanje droge marihuane''.

Na taj je način prekršio član 4. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga koji glasi: "Zabranjen je svaki oblik promocije i oglašavanja droge i nove psihoaktivne stvari, izrade, posedovanja, upotrebe i prometa droga i novih psihoaktivnih svari te promocija i oglašavanje označavanjem i prezentovanje slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način".

Sudija varaždinskog suda odlučio je optuženog da kazni novčanom kaznom u visini 300 kuna, a mora platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka.

U presudi je dodatno istaknuto da će se po pravosnažnosti ove presude "crna majica s kapuljačom S veličine na kojoj se nalazi istaknuti znakovi marihuane uništiti".

Stranke u sporu na presudu mogu da se žale u roku od osam dana.

(Espreso/Varaždinski.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.