VAPAJ JE LEDIO KRV U ŽILAMA! Naređena kompletna OBDUKCIJA TELA devojčice iz Lebana, mestom kruže RAZNE PRIČE
Lebanom kruže razne priče o okolnostima, Foto: Fejsbuk

TUGA!

VAPAJ JE LEDIO KRV U ŽILAMA! Naređena kompletna OBDUKCIJA TELA devojčice iz Lebana, mestom kruže RAZNE PRIČE

Lebanom kruže razne priče o okolnostima

Objavljeno:

Obdukcioni nalaz dvogodišnje devojčice iz Lebana, koja je pre tri dana pod još nerazjašnjenim okolnostima preminula u porodičnoj kući na periferiji Lebana, neće brzo biti u rukama nadležnih, koji će na kraju odlučivati o tome da li je smrt deteta nastupila prirodnim putem ili je posledica izvršenja nekog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Prema nezvaničnim informacijama izvora bliskih istrazi, Više javno tužilaštvo u Leskovcu je donelo naredbu o kompletnoj obdukciji tela. To podrazumeva i virusološke, bakteriološke, toksikološke i brojne druge analize za čije je rezultate potrebno vreme, pa se obdukcioni nalaz može očekivati najranije sredinom naredne sedmice. Tek tada će uslediti donošenje i odgovarajuće javnotužilačke odluke.

Lebanom kruže razne priče o okolnostima pod kojima je devojčica preminula, kao i o tome šta su lekari Hitne pomoći zatekli kada su izašli na teren. Njenu smrt je prijavila majka.

Ona je, u utorak oko podneva, plačući istrčala iz kuće i tražila pomoć prvih komšija.

- Vrištala je i vikala da zovemo Hitnu pomoć, jer je primetila da malena ne diše.

Ispričala je da je dete spavalo i da nije mogla da ga probudi. Tada je usledio vapaj koji je ledio krv u žilama. Lekari su vrlo brzo stigli, ali devojčici nije bilo pomoći. Mogli su samo da konstatuju smrt - ispričali su nam sagovornici iz komšiluka.

PORODICA

Do okončanja istrage, detetova majka Miljana M. (26) boraviće u leskovačkoj Sigurnoj kući. Njen nevenčani suprug Stefan K. (26), koji je u vreme tragedije obavljao sezonske poslove u Beogradu, uhapšen je po dolasku u Lebane, jer se za njim tragalo zbog više krivičnih dela koje je ranije počinio. Socijalni radnici su njihovom osmomesečnom sinu obezbedili privremeni smeštaj, dok su im ranije oduzeli i starateljstvo nad dve devojčice, od pet i šest godina, i o njima brinu hraniteljske porodice.

Nezvanično saznajemo i to da na detetovom telu nije bilo vidljivih povreda, koje je zadobila neposredno pre prijave njene smrti. Na glavi je imala hematom, odnosno modricu, oderotine i oguljotine, koje su nastale ranije, pa zasad ne mogu da se povežu sa tragičnim ishodom. Istražitelji su zatražili kompletne analize najverovatnije i zbog toga što su na odeći devojčice navodno primećeni tragovi povraćanja.

Nepuna dva sata pre prijave smrti deteta ovu porodicu su obišli socijalni radnici.

Probudili su majku, koja im je rekla da su ona i njen osmomesečni sin prehlađeni, a da devojčica spava. Tačno vreme njene smrti utvrdiće obducenti. Poznavaoci prilika tvrde da je majka bila vezana za decu sa kojom je živela, bez obzira na to što je često bila nemarna.

Zbog toga malo ko veruje da bi im nešto nažao učinila. Trudila se da ispuni sve uslove koje su zahtevale stručne službe kako bi ih zadržala, a stalno je insistirala i na tome da joj se vrate deca koja su joj ranije oduzeta.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.