OBDUKCIJA OTKRIVA: Zna se kako je PREMINULA DEVOJČICA (2) iz Lebana, komšije iznele ŠOKANTNE DETALJE o porodici
Lebane, Foto: Ana Paunković, Google maps

NOVI DETALJI O TRAGEDIJI

OBDUKCIJA OTKRIVA: Zna se kako je PREMINULA DEVOJČICA (2) iz Lebana, komšije iznele ŠOKANTNE DETALJE o porodici

Tek nakon toga, rečeno je, utvrdiće se da li je smrt deteta nastupila prirodnim putem ili je posledica nekog krivičnog dela, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Leskovcu još čeka obdukcioni nalaz tela dvoipogodišnje devojčice iz Lebana, čiju je smrt, u utorak oko podneva, prijavila njena majka Miljana M. (26).

Tek nakon toga, rečeno je, utvrdiće se da li je smrt deteta nastupila prirodnim putem ili je posledica nekog krivičnog dela, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Majka nesrećne devojčice je nadležnima rekla da je dete zaspalo i da se nije probudilo, a prema nezvaničnim informacijama, dete je pronađeno sa hematomom na glavi.

Nesrećna devojčica je živela sa majkom (26) i bratom od nepunih godinu dana, koji se trenutno nalazi u privremenom smeštaju. Majka je, nakon razgovora u policiji, smeštena u Sigurnu kuću u Leskovcu do okončanja istrage. Njen nevenčani suprug Stefan K. (26) je u vreme ove porodične tragedije obavljao sezonske poslove u Beogradu, ali ga je policija uhapsila, čim je stigao u Lebane, jer se za njim tragalo zbog više krivičnih dela, koje je ranije počinio. U komšiluku kažu da on, navodno, ima i pravosnažnu sudsku presudu na šest godina zatvora.

Miljana je majka četvoro dece, od kojih su dve devojčice, od pet i šest godina, ranije smeštene kod hranitelja. Ostatak porodice bio je pod nadzorom stručnih službi. Prema nezvaničnim saznanjima, socijalni radnici su ovu porodicu obišli nepuna dva sata pre prijave slučaja, ali majka nije otvarala vrata svoje kuće.

- Kad su oni otišli, prošlo je neko vreme, a onda se odjednom čula kako vrišti i plače. Vikala je da devojčica ne diše. Zvali su Hitnu pomoć, ali dete je već bilo mrtvo. I život mu nije bio lak. Nije brinula o deci. Skitala je. Preslatka deca, zdrava, ali zapuštena - pričaju komšije.

Staru i oronulu kuću na periferiji Lebana otac preminule devojčice delio je sa bratom, ali nije poznato gde je on bio u vreme tragedije. U komšiluku kažu da svi odrasli članovi ovog domaćinstva imaju "neke smetnje u razvoju".

- Bilo je tu svega i svačega. Najviše nasilja u porodici, ali i drugih krivičnih i prekršajnih dela. Nije da nisu imali dovoljno za život, ali nije sve ni u novcu. Domaćinstvo je potpuno zapušteno, prljavo, a od smrada u kući ne može da se diše - pričaju u komšiluku za Novosti.

Kolege oca preminule devojčice kažu da je nevenčanoj supruzi i deci redovno slao novac i da je tek delić zarade ostavljao za sebe. Porodica je bila i korisnik socijalne pomoći. Primali su i dečji dodatak. Dva brata su, navodno, nasledila i penziju od pokojnog oca, koji im je za života "zbog mentalnih poteškoća" bio staratelj. Svi ljudi sa kojima smo razgovarali ukazuju na to da je reč o potpuno nefunkcionalnoj porodici "kojoj se nije moglo pomoći".

Bonus video:

09:43

TAKI ISKRENO ZA ESPRESO O MAJINOM NERVNOM SLOMU I VEZI SA NATAŠOM MOSKVOM!!

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.