DETALJI MISTERIOZNE SMRTI POLJOPRIVREDNIKA! Mile Gega nije ubijen u automobilu, ubica ga dovezao i zapalio vozilo
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

šok

DETALJI MISTERIOZNE SMRTI POLJOPRIVREDNIKA! Mile Gega nije ubijen u automobilu, ubica ga dovezao i zapalio vozilo

Vatra nije uništila ni auto, ni leš

Objavljeno:

Poljoprivrednik Miroljub Stanojević (56), zvani Mile Gega, pronađen je mrtav na Veliki Petak u poluizgorelom automobilu u ataru sela Dragovac kod Požarevca! Utvrđeno je da je Stanojević ubijen hicima iz vatrenog oružja, a da je ubica pokušao da prikrije tragove zločina paljenjem tela.

Vatra nije uništila tragove

"Pretpostavlja se da je Stanojević ubijen ranije na nekom drugom mestu, a da je na njivu u Dragovcu telo dovezeno i da je tu zapaljeno. Međutim, vatra nije uništila ni auto, ni leš, tako da su istražitelji ustanovili da je reč o zločinu - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da se za ubicom intenzivno traga od petka. - Policija je podnela krivičnu prijavu protiv N. N. izvršioca za krivično delo teškog ubistva", kaže sagovornik.

Ubijeni bio odbornik

Ubijeni Stanojević je bio i politički angažovan. - On je nekada bio član SPO, a kasnije je prešao u SPS i jedno vreme je bio odbornik - kažu poznanici: - Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina. Dobra su porodica, radna, a farmu krava su sami održavali. Sinovi su oženjeni i imaju decu, svi su lepo situirani. U selu važe za normalne ljude, nisu nikada bili problematični. Svi smo u šoku zbog zločina.

Izvor kaže da su prolaznici pronašli Stanojevićevo telo u kasnim večernjim satima u delu sela koje se zove Taložište.

- Poljoprivrednik je ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja, i to s leđa. Jedan metak mu je prošao kroz plećku, a drugi je ispaljen u kuk. Telo je na obdukciji, a biće utvrđeno i tačno vreme smrti pošto se spekuliše da je ubijen još u sredu - dodao je izvor.

- Iz automobila su uzeti DNK i drugi tragovi, kao i otisci. Prema prvim informacijama, nema indicija da je u Stanojevića pucano u kolima, jer na njima nema rupa od metaka. Zbog toga, ali i zbog drugih okolnosti veruje se da je telo premešteno - kaže izvor.

Meštani Dragovca kažu da je Stanojević bio poznati poljoprivrednik, o kome su pisali i lokalni mediji, a da se o samom zločinu, koji ih je uznemirio pred Uskrs, ispredaju različite priče, ali da, po svemu sudeći, motiv leži u Miletovim dugovima.

- Mile je nekada držao farmu krava, a imao je i više hektara zemlje. Pošto je uzgajao različite poljoprivredne kulture, uzimao je i njive pod rentu - pričaju meštani i dodaju:

- Otkako smo čuli da je ubijen, celo selo priča da ga je ubica namamio negde, mučki ubio, pa potom doneo u tu njivu i zapalio. Koliko mi znamo, Stanojević u tom delu sela nije imao zemlju, pa je čudno šta bi tražio tu, i to na Veliki petak.

Uzeo kredit

Kako kažu, pominje se da je Stanojević dugovao zelenašima. - Meštani svašta pričaju, pominje se da je imao neke dugove i da su ga likvidirali zelenaši jer nije imao da im vrati novac. Miroljub je digao kredit za farmu, ali ga nije redovno isplaćivao i trebalo mu je novca da ga otplati. Navodno, zato je uzeo pare pod kamatu - kaže jedan komšija. Kako dodaje, Stanojević ni sa kim u selu nije bio u sukobu ili svađi. - Ovakav zločin je nezapamćen u našem kraju.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.