NAVRŠENO JE OSAM GODINA OD UBISTVA BRATA LUKE BOJOVIĆA: Ko je kriv za Nikolinu SMRT? (VIDEO)
Mesto ubistva Nikole Bojovića, Foto: Zorana Jevtić

ubistvo nikole bojovića

NAVRŠENO JE OSAM GODINA OD UBISTVA BRATA LUKE BOJOVIĆA: Ko je kriv za Nikolinu SMRT? (VIDEO)

- Video sam snimak na kojem čovek ubija mog sina deliju. Zanemeo sam, šokiran sam.. - bile su reči Vuka Bojovića

Objavljeno:

Pre nešto više od osam godina, tačnije 29. marta 2013. godine, Nikola Bojović, brat Luke Bojovića, ubijen je u centru Beograda, nedaleko od doma u kojem je živeo.

Kako su pokazali nalazi obdukcije, Nikola je ubijen sa 10 hitaca od kojih su ga tri pogodila u glavu i to dok je išao u pekaru.

Njihov otac, jedna od legendi Beograda, Vuk Bojović u tim trenucima je govorio kako je u nekoliko navrata pokušavao da dođe do snimka ubistva svog sina, ali je doživeo da taj snimak osvane u javnosti:

- Video sam snimak na kojem čovek ubija mog sina deliju. Zanemeo sam, šokiran sam... Pa zar jedan narkoman i debil da mu presudi. Upozoravao sam sve na vlasti da će se nešto dogoditi sa mnom i mojom porodicom, ali niko ništa nije preduzeo - jedva je tad govorio Vuk.

- Ja nisam običan čovek, pa ja se 28 godina brinem o sedam hektara zemljišta u Beogradu. Cela hajka koja se vodi protiv mene i moje dece ide iz jedne kuhinje. Odatle je u javnosti i saopšteno da je moj sin Luka naručio likvidaciju Brane Šaranovića i nedužan je, u znak osvete, ubijen Nikola - pričao je Vuk.

Godinu dana nakon ubistva njegovog sina, Bojović je preminuo. Njegova ćerka Marija kasnije je izjavila da je njen otac umro u snu, od tuge za sinovima.

Šta se videlo na snimku?

Muškarac u belom kačketu je jedno vreme čekao pored parkiranog kombija, gledajući u pravcu iz koga je došao Bojović.

Kada se kombi isparkirao ubica je ušao u prolaz iz koga je veoma brzo izašao u trenutku kada je dolazio Bojović. Izvukao je pištolj i torbe i pucao u Bojovića. Bojović je pao i počeo da se okreće po zemlji, a ubica je kružio oko njega ispaljujući hice iz neposredne blizine. Kada je Bojović prestao da se okreće ležeći na leđima ubica je ispalio još nekoliko hitaca sa male razadljine i zatim se trčeći udalji niz ulicu Carice Milice iz kog pravca je došao Bojović. Kao dokazi prikazano je nekoliko snimaka sa okolnih kamera gde se vidi kako ista dva muškarca zajedno prolaze nekoliko minuta pred ubistvo.

Osuđeni

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu Bojovića 2013. godine. Ostali pripadnici grupe pravosnažno su osuđeni na kazne od 17 do 35 godina zatvora. Saša Cvetanović je osuđen na 35 godina zatvora kao direktni izvršilac ubistva Bojovića, a Ratko Koljenšić na 30 godina zatvora.

Glavni organizator ove grupe i nalogodavac ubistava bio je pokojni Slobodan Šaranović. Šaranović je, kako se sumnja, zajedno sa Delibašićem iz osvete naložio ubistvo Nikole Bojovića, jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića, ubijen njegov brat Branislav Šaranović 2009. godine u Beogradu.

Slobodan Šaranović je zbog sumnje da je naručio ovo ubistvo uhapšen 2014. godine u Crnog Gori. Iako je Srbija gotovo istovremeno vodila istragu zbog istog ubistva, Crna Gora ga nije izručila našoj državi, a on je u pritvoru proveo više od dve godine.

Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

Pre dve godine, Lukina i Nikolina majka, Anđelka Bojović za jedan medij je progovorila o svojim sinovima. Kako je tada navela, prvih godinu dana je mrzela ceo svet i sklanjala se od ljudi jer je morala da odboluje u miru.

Na pitanje da li sa Lukom razgovara o budućnosti i da li se plaši da će po izlasku iz zatvora na slobodu želeti da osveti svog brata, ona je slegla ramenima...

- Ne znam šta će kad završi. Važno mi je samo da je živ i zdrav. Verujem da smo svi propatili mnogo a zadovoljni smo što su počinioci Nikolinog ubistva osuđeni i mahom je zadovoljena pravda. Nikada neću razumeti taj soj ljudi, taj ljudski otpad. To su zveri koje bacaju rukama pet kad ubiju čoveka i ljube se - ogorčena je ona.

Nikola Bojović je jednom prilikom, možda i u šali, izjavio da bi voleo da mu na grobu Džej otpeva pesmu "Nedelja". Tako je i bilo. Vuk Bojović zamolio je pevača da ispuni poslednju želju njegovog sina.

Luka Bojović oprostio se od Džeja. Kada je bila sahrana poznatog pevača, Luka je poslao venac sa natpisom "Poslednji pozdrav Džeju od Luke Bojovića i drugova". Kako je to izgledalo, pogledajte ovde.

Bonus video:

01:14

TEHNIKA FARBANJA JAJA ZA KOJU NISTE ČULI: Brzo je i lako, a imaćete UNIKATNA USKRŠNJA JAJA

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.