NIKOLU ISTOPILI U KISELINI: Žrtvu pratili nedeljama, a onda su se SVIREPO osvetili!
Jedan od vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan, Foto: Pritnscreen

strašno!

NIKOLU ISTOPILI U KISELINI: Žrtvu pratili nedeljama, a onda su se SVIREPO osvetili!

Za njegovu likvidaciju tereti se četrnaestočlana kriminalna grupa koju predvodi jedan od vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan (58) i još jedna za sada neidentifikovana osoba

Objavljeno:

Crnogorski istražni organi sumnjaju da je Podgoričanin Nikola Stanišić ubijen početkom avgusta 2020, a da je njegovo telo uništeno na za sada nepoznatoj lokaciji.

Za njegovu likvidaciju tereti se četrnaestočlana kriminalna grupa koju predvodi jedan od vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan (58) i još jedna za sada neidentifikovana osoba.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije saopšteni su inicijali ubijenog, a da se radi o Stanišiću prenela je Pobjeda na osnovu informacija do kojih je došla iz više nezvaničnih izvora.

Policija i tužilaštvo prema tim navodima preduzimaju opsežne radnje kako bi pronašli telo za koje se sumnja da je hemijski uništeno.

Stanišić je prema nezvaničnim saznanjima bio blizak škaljarskom klanu i kako se sumnja likvidiran jer je učestvovao u ubistvu člana suprotstavljenog kriminalnog klana.

- Za sada znamo da je zločin počinjen i sve ukazuje na to. Prikupljeni su određeni tragovi, ali najvažniji dokaz, telo, još nemamo - kazao je Pobjedin sagovornik.

Specijalni tužilac Saša Čađenović rekao je da je kriminalna grupa formirana u ranijem periodu i da je delovala na teritoriji Crne Gore.

- U predmetu nazvanom "Kod" na osnovu podataka i dokaza koji su do sada prikupljeni do granice osnovane sumnje, utvrđeno je da je S. N. lišen života početkom avgusta 2020. godine, te da je ovo krivično delo izvršeno od strane pripadnika kriminalne organizacije koja je formirana u ranijem periodu i delovala je na teritoriji Crne Gore, a za cilj je imala vršenje neodređenog broja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo - kazao je Čađenović.

Pozivajući se na prikupljene dokaze, tužilac je pojasnio da je utvrđeno da je grupa imala plan da ubije više osoba na teritoriji Crne Gore. Osumnjičeni su, kako je kazao Čađenović, krajem jula i početkom avgusta prošle godine "pratili kretanje oštećenog S.N. u dužem vremenskom periodu, presreli ga, a potom i lišili života".

- Prema dokazima koji su do sada prikupljeni, tragovi o izvršenom krivičnom delu su od strane pripadnika kriminalne organizacije uništeni spaljivanjem odnosno uz upotrebu hemijskih sredstava - pojasnio je Čađenović.

Kašćelan i još pet osoba uhapšeni su 20. aprila zbog sumnje da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo teško ubistvo Stanišića.

Kao članovi kriminalne organizacije označeni su Radoje Zvicer (49) iz Kotora, Radoje Živković (35) iz Nikšića, Milan Vujotić (39) iz Podgorice, Dragan Knežević (40) iz Kotora, Vladimir Vučković (45) iz Nikšića, Srđan Jurišević (48) iz Tivta, Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Miloš Radonjić (45) iz Kotora, Krsto Maroš (38) iz Kotora, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, Aleksandar Dragićević (35) iz Podgorice, Zoran Kažić (45) iz Podgorice i Milan Knežević (43) iz Podgorice.

Bonus video:

26:30

CENTRALNI DNEVNIK 29.04.2021.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.