MISLILI DA MOGU DA SAKRIJU 4 MILIJARDE! Pune ruke posla za srpske poreznike, pljušte krivične prijave na sve strane
Porez, Foto: Printscreen Youtube

IZBEGAVANJE POREZA

MISLILI DA MOGU DA SAKRIJU 4 MILIJARDE! Pune ruke posla za srpske poreznike, pljušte krivične prijave na sve strane

Tokom ove godine, nastavljene su i akcije suzbijanja nelegalnog prometa duvana, duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvoda

Objavljeno:

Poreska policija je tokom prva tri meseca ove godine podnela 346 krivičnih prijava nadležnim javnim tužilaštvima, kao i 11 dopuna krivičnih prijava protiv 429 osoba.

Gone ih zbog ukupno 388 poreskih krivičnih dela, zbog kojih je izbegnut porez u iznosu od skoro četiri milijarde dinara. To je za 1,70 milijardi dinara više nego u istom periodu prošle godine. Pribavljena je protivpravna imovinska korist u iznosu od 112,84 miliona dinara za izvršeno krivično delo pranja novca.

Poreznici su u istom periodu otkrili 58 "fantom" i "peračkih" preduzeća, koji su generatori sive ekonomije i regularnim privrednim subjektima omogućavaju da u znatnoj meri izbegnu plaćanje javnih prihoda.

Tokom ove godine, nastavljene su i akcije suzbijanja nelegalnog prometa duvana, duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvoda, na osnovu kojih je Poreska policija, u koordinaciji sa drugim državnim organima, podnela 169 krivičnih prijava za nelegalan promet akciznih proizvoda i oduzela robu ukupne vrednosti preko 24 miliona dinara.

Bonus video:

02:54

Nemanja Nenadić o Zakonu o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.