NAJPOZNATIJA GRČKA KOMPANIJA ZA PRERADU VOĆA HOĆE DA INVESTIRA U SRBIJU! Ministar preneo najnoviju odluku!
Voće, Foto: Emilija Jovanović

pažnja

NAJPOZNATIJA GRČKA KOMPANIJA ZA PRERADU VOĆA HOĆE DA INVESTIRA U SRBIJU! Ministar preneo najnoviju odluku!

Ističe se da bi se realizacijom takve investicije ponovo obezbedio siguran plasman za sve proizvođače voća, posebno višanja sa juga Srbije.

Objavljeno: 13:26h

Grčka kompanija "Agifreda" zainteresovana je za ulaganje u našu prehrambenu industriju "Voćar" iz Merošine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede posle današnjeg sastanka ministra Branislava Nedimovića i grčkog ministra ruralnog razvoja i hrane Spiliosa Livanosa.

Pored razgovora o ukupnom unapređenju saradnje između dveju zemalja, kako je saopšteno, tema razgovora bile su i zainteresovanost grčkih kompanija za ulaganje u srpsku prehrambenu industriju.

"Ministar Livanos je na sastanku preneo nameru jedne od najpoznatijih grčkih kompanija za preradu voća i povrća 'Agrifreda' da investira u poznatu srpsku fabriku za preradu voća 'Voćar' iz Merošine koja se već nekoliko godina nalazi u stečaju", navodi se u saopštenju.

Ističe se da bi se realizacijom takve investicije ponovo obezbedio siguran plasman za sve proizvođače voća, posebno višanja sa juga Srbije, jer "Agrifreda" izvozi prerađeno voće i povrće u Nemačku, Francusku i Italiju, ali i na Bliski Istok.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.