ŽIVE U LUKSUZU, VARALI NAROD SA BOLESNOM DECOM, HAPŠENI U AKCIJI AURORA: Espreso otkriva šta stoji iza PREVARE VEKA
Verica Janković, Foto: Printscreen, Profimedia

velika akcija policije

ŽIVE U LUKSUZU, VARALI NAROD SA BOLESNOM DECOM, HAPŠENI U AKCIJI AURORA: Espreso otkriva šta stoji iza PREVARE VEKA

Verica je poznata javnosti od 2017. godine kada se u medijima pojavljuje potresna priča o dečaku Filipu kome je trebalo da se ugradi bajpas

Objavljeno: 16:43h
Jelena Mladenović

Beogradska policija u saradnji sa Tužilaštvo uhapsila je Vericu (35) i Danijela (39) Jankovića zbog sumnje da su lažnom humanitarnom akcijom oštetili više stotina građana zarađujući ogromnu sumu novca.

Osumnjičeni se terete da su od jula 2020. do kraja marta ove godine u štampanim i elektronskim medijima objavljivali apele za pomoć lažno prikazujući zdravstveno stanje deteta od pet godina.

Srpski mediji inače muku muče sa njom i sa njenim partnerom već godinama, ali i ekipa Espresa imala je sa njima nekoliko razgovora kako prošle godine, tako i ove.

Naime, kako nam na redakcijski mejl često stižu apeli za pomoć, tako se među njima našao i apel za pomoć malom Filipu čija majka Verica moli da se na žiro račun uplati novac do 25 marta ove godine, kako bi on mogao da otputuje u Rusiju i izleči se od leukemije.

Verica Janković
Verica Jankovićfoto: Printscreen TV Prva

Nije nas mrzelo da izguglamo ime Verica Janković i otkrijemo na vreme da je u pitanju prevara koja traje već godinama.

Naime, Verica je poznata javnosti od 2017. godine kada se u medijima pojavljuje potresna priča o dečaku Filipu kome je trebalo da se ugradi bajpas.

"Sin mi je umirao na rukama. Sa svojih sedam meseci se bori za život. Za njegovu terapiju potrebno je od 50.000 do 100.000 dinara. Ja te pare nemam. Plačem svaki dan i molim se da moj anđeo ozdravi.", govorila je tada Verica, a kasnije će se uspostaviti da je sve ovo bila jedna ogromna laž.

Već 2018. godine Verica se prvi put susreće sa policijom. Uhapšena je u akciji "Aurora" 2018. zbog sumnje da je prevarila više stotina građana i to za više od dva miliona dinara, kada je tvrdila da ima teško bolesnog sina kome je neophodna novčana pomoć za lečenje.

Verica je ubrzo puštena na slobodu i nastavlja da se bavi svojim kriminalnim aktivnostima.

Da stvar bude još gora svaki put kada bi se obratila medijima ona je menjala identitet, brojeve telefona ali i priču.

Beograđanka se predstavljala imenima kao što su Verica Ristić, Vesna Janković, Vesna Pucar i Veselinka Pucar, a broj njenih pseudonima ispituje policija.

Osim toga izlazila je i sa različitim pričama da je ćerki Ani (5) donirala bubreg. Žalila se da je nepokretna, da boluje od tumora na mozgu, astme i dijabetesa, govorila da joj je sin Filip imao dve operacije na srcu i da joj je potreban novac za treći zahvat.

Verica Janković
foto: Prva TV

Danijel i Verica nastavljaju da se bogate na gnusan način i u 2020. godini, ali i početkom ove kada su i na vrata naše redakcije zakucali tražeći pomoć.

Kako smo saznali iz policije, njih dvoje su čak uspeli da uzmu novac i zloupotrebom fondacije "Budi human" tako što su fotošopirali slike bolesne dece i na njih nalepljivali svoj žiro račun na koji su ljudi masovno donirali novac, a jedan mladić uplatio im je čak 70.000 dinara za navodno lečenje deteta.

Fotografija Verice ispred straćare koja je godinama kružila internetom čista je iluzija, kako smo saznali ona i Danijel su živeli u luksuznom stanu dok im policija nije zakucala na vrata i ponovo uhapsila nju, ali i njega.

Podsetimo, oni su, kako se sumnja, obmanjivali oštećene da im uplaćuju novac na račune otvorene u više banaka i na taj način stekli protivpravnu imovinsku korist. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pošto se sumnja da ima više oštećenih, policija poziva građane koji su prevareni na ovaj ili sličan način da se jave na brojeve telefona: 011/279-75-17 i 064/892-78-44.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.