POLICIJA PRETRESLA SVE ŠTEKOVE VELJINE EKIPE! U bunkerima pronađeno oružje, municija, ali i narkotici!
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić

glavna tema

POLICIJA PRETRESLA SVE ŠTEKOVE VELJINE EKIPE! U bunkerima pronađeno oružje, municija, ali i narkotici!

Kod još jednog bliskog saradnika Velje Nevolje, Vlada Georgijeva, policija je pronašla oružje

Objavljeno:

Paralelno sa hapšenjem Velje Nevolje 4. februara, policija je pretresla više lokacija za koje se sumnja da su koristili pripadnici njegove ekipe. Među njima su bili i stanovi u kojima su osumnjičeni živeli, ali i štekovi i vikendice koje su, kako se sumnja, koristili za izvršavanje zločina.

Kako se saznaje, njima je na više lokacija u Beogradu, pronađeno oružje i municija, koji su, kako smatra Tužilaštvo, trebalo biti korišćeni za vršenje krivičnih dela planom ove grupe.

Kod čuvara pronađeno oružje

Tako su kod osumnjičenog Željka Kodžića, čuvara u Centralnom zatvoru, osumnjičenom da je bio zadužen za oružje u ovoj grupi, pronašli dve lovačke puške za koje nije imao dozvolu, kao i jedan pištolj. Pored toga, policija je pronašla i rasklopljen pištolj.

Kod još jednog bliskog saradnika Velje Nevolje, Vlada Georgijeva, policija je pronašla oružje. On je u svom stanu držao "glok" sa 16 metaka.

Bunker koji su napravili pripadnici Belivukove grupe na stadionu FK Partizan takođe je pretresen tokom akcije hapšenja. U njemu je, kako je Tužilaštvo navelo, pronađeno oružje, ali i narkotici.

Naime, u bunkeru koji je koristila ova grupa bila je skrivena puška NN marke i kalibra sa optikom i prigušivačem i 32 metara NN kalibra, jedan pištolj i kalibar sa obrušenim fabričkim brojem.

- U tri manje kese i jednoj većoj kesi pronađeno je više od 100 grama kokaina, heroina i marihuane koje bi osumnjičeni pripadnici ove grupe po nalozima organizatora iz tog tog prostora preuzimali i neovlašćeno stavljali u promet zainteresovanim kupcima, kao i dve vagice za precizno merenje koje su korišćene za razmeravanje opojne droge koja je pronađena - navode u Tužilaštvu.

Podsetimo, ekipa Velje Nevolje je osumnjičena za tri teška ubistva i to Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, kao i za otmicu još više od deset muškaraca koji su nestali bez traga prošle godine u Beogradu.

Zbog sumnje da su formirali kriminalnu grupu koja je činila niz najtežih krivičnih dela, posle šest meseci praćenja policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila 22 osobe. Kao pripadnici klana koji su, kako su sumnja, formirali Veljko Belivuk i Marko Miljković početkom 2020. godine u naredbi za sprovođenje istrage, navode se i Vlade Georgijev, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksandar Vučeljić, Vlade Draganić, Nemanja Lakićević, Milovan Tadić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Filip Ivanovski, Nebojša Janković, Željko Kodžić, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek, Vuk Vučinić i Marko Andrić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.