GORAN PAPIĆ FORMIRAO SVOJU PARAPOLICIJU? Bivši zamenik SBPOK regrutovao i ubacio navijače u MUP!
Goran Papić, Foto: Foto: Kurir/printskreen

TAJNA JEDINICA

GORAN PAPIĆ FORMIRAO SVOJU PARAPOLICIJU? Bivši zamenik SBPOK regrutovao i ubacio navijače u MUP!

Papić je „skupljao“ navijače po gradu i pregovarao s njima da ih angažuje u okviru sistema Ministarstva unutrašnjih poslova

Objavljeno:

Bivši zamenik načelnika SBPOK regrutovao je i ubacio u MUP navijače koje je slao na policijski kurs, a bili su direktno podređeni njemu, čime je stvorio svoj zasebni aparat u okviru ovog resora.

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK, koji je uhapšen jer je tražio da se oduzeto blindirano vozilo vrati kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, regrutovao je i ubacivao u policiju navijače koji su bili direktno njemu podređeni, stvarajući na taj način parapoliciju, ekskluzivno saznaje Kurir. Izvor Kurira iz vrha policije tvrdi da se ova afera dogodila pre nekoliko godina, kao i da se u ovom trenutku ne zna tačan broj navijača koji su ubačeni u njihove redove.

Opasno

- Papić je „skupljao“ navijače po gradu i pregovarao s njima da ih angažuje u okviru sistema Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako su to uglavnom bili mladići bez adekvatne škole, Papić ih je preko veze upisivao na kurs u Sremskoj Kamenici. Nakon tri meseca, koliko je uglavnom potrebno, sticali su se uslovi da ti momci obavljaju policijski posao - kaže izvor Kurira i dodaje: - Tako je veliki broj navijača infiltriran u MUP, dobili su posao u okviru policije. Svi oni su bili podređeni bivšem zameniku načelnika SBPOK, pod njegovom kontrolom, ali i bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, koja je blisko sarađivala s Papićem.

Pored toga što su u redove policije primani ljudi bez odgovarajuće spreme, reč je i o osobama koje imaju kontakte s kriminalcima, pa je ova priča, prema rečima našeg izvora, na više nivoa izuzetno problematična. O svim detaljima ove afere čitajte u sutrašnjem Kuriru.

(Espresš/o/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.