SUDIJA PREKRŠAJNOG SUDA UHAPŠENA ZBOG PRIMANJA MITA: Osumnjičena da je zauzvrat donosila odluke
Hapšenje, Foto: Ilustracija, Tamara Trajković

HOROR

SUDIJA PREKRŠAJNOG SUDA UHAPŠENA ZBOG PRIMANJA MITA: Osumnjičena da je zauzvrat donosila odluke

Nakon saslušanja prema troje osumnjičenih je ukinuto zadržavanje

Objavljeno:

Pripadnici MUP-a su, u zajedničkoj akciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, UKP-om, SBPOK-om, Odeljenjem za suzbijanjen organizovanog finansijskog kriminala, kao i Odsekom za suzbijanje korupcije i Bezbednosno informativnom agencijom lišili slobode sudije M.B, predsednicu Prekršajnog suda u Kraljevu i još četiri lica (V.L, B.T, V.P. i B.K).

Oni su osumnjičeni da su ili posredovali u davanju poklona u novcu ili su novac predavali sudiji M.B., koja je protivzakonito donosila odluke koje su pogodovale okrivljenima, i time su izvršili krivično delo davanja mita iz člana 368 Krivičnog zakonika.

Svi osumnjičeni za ovo krivično delo su privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, i njima je odeređeno zadržavanje do 48 sati.

Nakon saslušanja prema troje osumnjičenih je ukinuto zadržavanje, a prema sudiji M.B. kao i prema posredniku u podmićivanju V.L, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog za određivanje pritvora, o ćemu će tokom dana odlučiti sudija za prethodni postupak VIšeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za kriminal, stoji u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.