ODREĐEN PRITVOR DVOJICI OSUMNJIČENIH ZA NAPAD NA ADVOKATA! Jedan pucao u Resavskoj, drugi čekao u kolima
Ilustracija, Foto: Profimedia, Google maps

akkcija

ODREĐEN PRITVOR DVOJICI OSUMNJIČENIH ZA NAPAD NA ADVOKATA! Jedan pucao u Resavskoj, drugi čekao u kolima

Obojica su se tokom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih za pokušaj ubistva advokata Marka Vujoševića i ranjavanje njegovog telohranitelja Stefana Šapurića 21. januara u Resavskoj ulici.

Pritvor im je odredio sudija za prethodni posutpak na predlog tužilaštva da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Na ovu odluku sudije, osumnjčeni i njihovi branioci imaju pravo da se žale krivičnom vanpretresnom veću suda.

Inače, osumjičenog za pokušaj ubistva N. I. brani brani izabrani branilac, dok N. T, koji se sumnjiči da mu je u tome pomogao čekajući ga u kolima, ima advokata koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Obojica su se tokom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Portparokla Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević juče je precizirala za Tanjug da se N. I. tereti za izvršenje krivičnih dela: teško ubistvo u pokušaju, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

N. T. je stavljeno na teret krivično delo - teško ubistvo pomaganjem, kao i krivično delo - posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

MUP je nakon njihovog hapšenja saopštio da se sumnja da je N. I. 21. januara u ulazu u zgradu u Resavskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu 28-godišnjeg i 40-godišnjeg muškarca, odnosno advokata Vujoševića i Šapurića.

Tom prilikom ranjen je Šapurić, a N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je čekao osumnjičeni N. T.

Automobil koji je vozio ima lažne (nepripadajuće) tablice.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjičeni N. I. pronađen je pištolj i kao i manja količina narkotika.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.