VELJINA GRUPA IMALA PLAN KAKO MAMI SVOJE ŽRTVE! U Beogradu sastanak se zakazivao a onda su nestajali!
Foto: Zorana Jevtić

GRUPA VELJE NEVOLJE

VELJINA GRUPA IMALA PLAN KAKO MAMI SVOJE ŽRTVE! U Beogradu sastanak se zakazivao a onda su nestajali!

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i još 20 osumnjičenih pripadnika njihove zloglasne grupe prethodne noći na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili su se ćutanjem

Objavljeno:

Velja Nevolja sumnjiči se da je početkom 2019. organizovao kriminalnu grupu Principi s ciljem da pripadnici stiču imovinsku korist, da zauzmu vodeće mesto u podzemlju, preuzmu prevlast na tržištu droge i ubijaju članove suparničkih kriminalnih grupa

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i još 20 osumnjičenih pripadnika njihove zloglasne grupe prethodne noći na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili su se ćutanjem.

Kako Kurir nezvanično saznaje, svi osumnjičeni, među kojima je i jedna žena, kratko su izjavili da nisu krivi.

- Saslušanje je trajalo cele noći. U pratnji advokata, jedan po jedan izvođeni su pred tužioca. Svi su izjavili: „Nisam kriv, u ovoj fazi postupka braniću se ćutanjem“ - kaže izvor Kurira. Posle saslušanja, na predlog tužilaca, sudija za prethodni postupak odredio je svima pritvor do 30 dana.

Belivuk i Miljković, kako saznajemo, sumnjiče se da su početkom 2019. napravili plan i organizovali kriminalnu grupu koja je funkcionisala pod paravanom navijačke grupe FK Partizan Principi.

Cilj grupe je, kako smatra tužilaštvo, bio da pripadnici stiču imovinsku korist, ali i da zauzmu vodeće mesto u podzemlju, preuzmu prevlast na tržištu droge i ubijaju pripadnike suparničkih kriminalnih grupa.

Oni se zasad sumnjiče za tri krivična dela ubistva - navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, kao i „pink pantera“ Milana Ljepoje.

Prema dosad prikupljenim dokazima, grupa je po istom receptu namamila, otela, a potom u kući u Ritopeku ubila trojicu muškaraca. Za svu trojicu tužilaštvo smatra da su ubijeni iz osvete, a za njihovim ostacima i dalje se traga - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, prva žrtva Principa bio je Goran Veličković, kog su namamili da dođe do Višegradske ulice u centru Beograda.

Sumnja se da ga je na parkingu u toj ulici sačekao osumnjičeni Vuk Vučinić i „smartom“, koji je zaplenjen prilikom hapšenja Belivuka i Miljkovića, odvezao ga do kuće u Ritopeku. U toj kući, kako se navodi u spisima tužilaštva, dočekali su ga Belivuk, Miljković i nekoliko nepoznatih osoba, ubili ga i potom pokušali da kiselinom unište telo i tragove zločina - otkriva izvor.

U kući strave nadomak Beograda, Belivukova ekipa potom je u novembru i decembru navodno ubila Ljepoju i Radojevića.osobe koje još uvek nisu identifikovane, ali se radi na njihovom pronalaženju.

Nastavak istrage

Ministar najavio nova hapšenja

Ministar policije Aleksandar Vulin najavio je da će uslediti nova hapšenja i da se istraga o delovanju kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja. On je istakao da nijedna informacija u ovom slučaju neće biti zataškana.

- Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić pokazao je profesionalizam i veliku hrabrost da se na ovaj način suprotstavi narko-klanovima. MUP i BIA bez tužilaštva ne mogu ništa - rekao je Vulin za Prvu televiziju i istakao: - Značajan broj je uhapšen i da, biće još novih hapšenja i ova istraga ne može da stane dok se sve ne istraži do kraja.

- Ljepoju, koji je živeo u Nišu, namamili su da dođe u Beograd. „Pink panter“, koji je postao poznat posle spektakularne pljačke u Dubaiju, supruzi je rekao da ide da kupi kola i nikada se više nije vratio.

Bonus video:

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.