NEZAPAMĆENI SKANDAL! Srbija izručila Rusima bivšu bankarku, zbog prevare veka!
Foto: Printscreen Youtube

PREVARA VEKA

NEZAPAMĆENI SKANDAL! Srbija izručila Rusima bivšu bankarku, zbog prevare veka!

Naime, iz Globeksbanke je za potrebe kupovine pet miliona dolara banci Evrostandard tada uplaćeno 292 miliona rubalja, međutim Gnezdićeva i njeni saradnici navodno su stranu valutu ukrali

Objavljeno:

Bila je objavljena i međunarodna poternica, a pojedina imena se i dalje ne pominju

Srbija je izručila Rusiji bivšu zamenicu predsednika upravnog odbora banke "Evrostandard" Dariju Gnezdić koju rusko Tužilaštvo tereti za prevaru u vrednosti 292 miliona rubalja.

Kako se navodi na Telegram kanalu ruskog Tužilaštva, Gnezdićeva se tereti da je zloupotrebila svoju funkciju kako bi obavila transakciju između banaka "Evrostandard" i "Globeksbank".

Naime, iz "Globeksbanke" je za potrebe kupovine pet miliona dolara banci "Evrostandard" tada uplaćeno 292 miliona rubalja, međutim Gnezdićeva i njeni saradnici navodno su stranu valutu ukrali.

Tvrdi se da je Gnezdićeva prethodno usaglasila sve detalje prevare sa predsednikom uprave "Globeksbanke" i sa još nekim licima, čija se imena ne spominju.

Gnezdićeva je posle navodne krađe bila u bekstvu zbog čega je objavljena međunarodna poternica, a potom je istragom utvrđeno da se nalazila u Srbiji, zbog čega je rusko Tužilaštvo izdalo zahtev srpskim vlastima za njeno izručenje.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.