Ova droga osvaja Novi Sad, dok marihuanu Srbi sve češće sami sade!
Foto: Zorana Jevtić

narko BITKA

Ova droga osvaja Novi Sad, dok marihuanu Srbi sve češće sami sade!

Da je u gradu kokain prisutan u većoj meri ukazuje i nekoliko slučajeva iz prethodnih meseci čiji su akteri pripadnici vodećih kokainskih kartela iz Crne Gore
Objavljeno:

- Na gramu kokaina mogu da zarade i do 50 evra, dok za toliku zaradu na marihuani moraju da preprodaju desetak grama, a da bi prodali desetak grama, moraju da obave i desetak primopredaja, što znatno povećava rizik od toga da budu uhvaćeni na delu. Osim toga, značajno se razlikuje i klijentela jer, dok marihuanu uglavnom kupuju klinci, i to najčešće bukvalno na ulici, kokain naručuju obično dobrostojeći kupci kojima se kokain isporučuje na adrese i mesta koja su daleko od očiju policije, ali i znatiželjnika koji bi to mogli videti - objašnjava sagovornik Dnevnika. Da je u gradu kokain prisutan u većoj meri ukazuje i nekoliko slučajeva iz prethodnih meseci čiji su akteri pripadnici vodećih kokainskih kartela iz Crne Gore.

foto: Giphy

- Krajem juna u centru Novog Sada sačekušu je pukim slučajem preživeo Slobodan Kašćelan (53), koji se smatra vođom jednog od kotorskih klanova, čiji sukob već nekoliko godina potresa čitav region i u kojem je do sada ubijeno desetak ljudi. Početkom avgusta u Baru je likvidiran Božidar Tomašević (35), koji je živeo u Novom Sadu, a čije se ime takođe vezivalo za moćnu grupu iz Bara - navodi ovaj izvor.

Po njegovim rečima, samo desetak dana pre nego što je u Novom Sadu pucano na Slobodana Kašćelana, iz Dunava je isplivalo telo Gorana Dučića (40), koji je u policijskoj evidenciji bio zaveden kao jedan od telohranitelja Jovice Vukotića (36), vođe takozvanog škaljarskog klana iz Kotora. - Po nekim podacima, oni su Novi Sad odabrali kao mesto gde mogu da se sklone od rivalskih grupa koje su im konstantno za petama, ali iluzorno je misliti da ovde nisu preneli i deo poslova kojima se bave. Naša policija im je, naravno, na tragu, ali te grupe su vrlo dobro organizovane i nije lako prikupiti dokaze protiv njih iako se dosta toga zna. Uostalom, oni su na meti još nekoliko policija širom sveta, s kojima i naš MUP razmenjuje podatke. Kada su takve ekipe u pitanju, policija mora da bude strpljiva i da iskoristi prvi pogrešan korak da krene u akciju - kaže ovaj izvor.

(Espreso.co.rs/ Dnevnik)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.