Ova droga osvaja Novi Sad, dok marihuanu Srbi sve češće sami sade!
Foto: Zorana Jevtić

narko BITKA

Ova droga osvaja Novi Sad, dok marihuanu Srbi sve češće sami sade!

Da je u gradu kokain prisutan u većoj meri ukazuje i nekoliko slučajeva iz prethodnih meseci čiji su akteri pripadnici vodećih kokainskih kartela iz Crne Gore
Objavljeno:

Kriminalne grupe u Novom Sadu se sve više bave prodajom kokaina, zbog zarade koju donosi ovaj narkotik, a napuštaju dilovanje marihuane.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Korisnici marihuane sve češće odlučuju da je sami proizvedu, odnosno da zasade indijsku konoplju.

Piroman divljao po Novom Sadu, ovo je haos koji je ostavio iza sebe (FOTO) - Ako pratite policijske izveštaje, možete videti da se svakodnevno otkrivaju zasadi indijske konoplje, i to u raznim količinama od 10-20 biljaka do nekoliko stotina komada. Neke od njih jesu posadile grupe koje se organizovano bave preprodajom, ali mnogo je i pojedinaca. Kada se saberu količine zaplenjene marihuane, jasno je da za tržište u našoj državi više nema potrebe za "uvozom" iz Albanije i s Kosova, na čemu su dilerske grupe nekada zarađivale ogroman novac - navodi izvor.

foto: AP

Po njegovim rečima, upravo je pad zarade na marihuani opredelio dilere prvo da "prošire ponudu" kokainom, a neki od njih su se vremenom i potpuno "posvetili" trgovini tom drogom. - Odavno je dokazan taj paradoks da u kriznim vremenima raste potražnja za skupim stvarima i slična stvar se dešava i na narko-tržištu, gde je, po prikupljenim podacima, značajno porasla potrošnja kokaina, ali i sintetičkih droga – "spida" i "ekstazija" tvrdi izvor koji je dobro upoznat s trenutnim stanjem na novosadskim ulicama. Drugi razlog za veće prisustvo kokaina je i znatno veća zarada u odnosu na ostale vrste droge.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.