SEKLI GLAVE, SPALJIVALI TELA KISELINOM, ALI JE NAPRAVLENA VELIKA GREŠKA: Policija otkrila jezive snimke
Veljko Belivuk, Foto: Stefan Stojanović

JEZIVO

SEKLI GLAVE, SPALJIVALI TELA KISELINOM, ALI JE NAPRAVLENA VELIKA GREŠKA: Policija otkrila jezive snimke

Vođa navijača blizak „kavčanima“ uhapšen je jutros oko pet sati, i to dok je navodno s pripadnicima svoje grupe pokušavao da uništi tragove zločina

Objavljeno:

Danas su pronađeni ključni dokazi koji upućuju da su oni mučeni, a potom spaljivani kiselinom u ovim kućama.

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i njegova desna ruka Marko Miljković, koji se sumnjiče da su bili organizatori jedne od najjačih kriminalnih grupa koja je godinama sejala strah i činila najbrutalnije zločine u regionu, uhapšeni su zbog više iznuda, otmica i brutalnih ubistava!

Kako Kurir saznaje, policija je u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal, osim dvojice organizatora, uhapsila još 15 pripadnika grupe zbog sumnje da su počinili najmanje devet likvidacija, među kojima je i ubistvo navijača Zvezde Zdravka Radojevića, koji je bez traga nestao prošle godine. Nevolji su lisice na ruke stavljene na planini Rudnik, Miljkoviću u Beogradu. Tokom jučerašnjeg dana pretreseno je više od 30 lokacija, među kojima su i tri štek vikendice, locirane između Loznice i Gornjeg Milanovca, u kojima su, kako otkriva naš izvor, pronađeni ključni dokazi za neke od najbrutalnijih zločina koje su počinili.

velja nevolja
foto: Stefan Stojanović

Mesto zločina

- Ključni dokazi likvidacija iza kojih, kako se sumnja, stoje Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe, koja je po brutalnosti prema žrtvama prevazišla zloglasni zemunski klan, pronađeni su u ove tri vikendice. Osim oružja, otkriveni su i materijalni dokazi, otisci i DNK materijal, a forenzičari i dalje proveravaju da li su među prikupljenim tragovima biološki materijali nestalih u prethodnom periodu - otkriva izvor Kurira i objašnjava da se tri kuće „tretiraju kao mesto zločina“.

Prema njegovim rečima, tokom prethodne godine dogodilo se više otmica koje se dovode u vezu sa ovom kriminalnom grupom. Žrtve, ali ni njihova tela do danas nisu pronađeni. Kako Kurir saznaje, danas su pronađeni ključni dokazi koji upućuju da su oni mučeni, a potom spaljivani kiselinom u ovim kućama.

- Nestalo je više ljudi, o čijim se sudbinama mesecima ništa ne zna. Među njima je Radojević, kome se svaki trag izgubio u avgustu prošle godine, ali i Goran Veličković Goksi, kao i „pink panter“ Miljan Ljepoja. Sumnja se da su svi brutalno ubijeni - objašnjava on. Aplikacija Skaj

Vođa navijača blizak „kavčanima“ uhapšen je jutros oko pet sati, i to dok je navodno s pripadnicima svoje grupe pokušavao da uništi tragove zločina.

- Nevolja i pripadnici njegove kriminalne grupe pali su dok su išli da zapale automobile koje su koristili tokom otmica i ubistava. Automobil „smart“ koji su odvezli na Rudnik ključni je dokaz u istrazi nestanka Gorana Veličkovića Goksija. U tom automobilu snimljen je Belivuk dok je razgovarao s Veličkovićem, kome se potom izgubio trag - otkrio je izvor iz istrage.

Kobna greška pripadnika Veljine grupe

Prema njegovim rečima, operativne informacije ukazuju da su zločine snimali, a potom video-materijal prosleđivali jedni drugima.

- Na razotkrivanju jedne od najvećih kriminalnih grupa u regionu radilo se mesecima. Došlo se do podataka da su činili jezive zločine i slali ih jedni drugima preko aplikacije Skaj, koju su koristili za međusobnu komunikaciju. Postoje informacije koje ukazuju da su jednom ubijenom odsekli glavu, drugom jezik, da su topili delove tela - objašnjava izvor iz istrage.

Preti im doživotna

Veljko Belivuk i njegovi saradnici, ukoliko budu osumnjičeni za teško ubistvo, mogli bi da budu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora.

- Izmenom zakona, za najteži oblik ubistva sada je, umesto 40 godina, zaprećena kazna doživotnog zatvora - kaže sagovornik Kurira. On objašnjava da će osumnjičeni najverovatnije danas biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.