TAJNA NADGROBNE PLOČE LJUBE ZEMUNCA! Davno je nestala sa groba, na njoj je bila uklesana strašna pesma (FOTO)
Ljuba Zemunac, Foto: Facebook printscreen/Puls asfalta

legende ne umiru

TAJNA NADGROBNE PLOČE LJUBE ZEMUNCA! Davno je nestala sa groba, na njoj je bila uklesana strašna pesma (FOTO)

Sahrana Ljube Zemunca bila je jedna od najvećih sahrana u istoriji Beograda

Objavljeno: 16:43h

Ljubomir Magaš poznat kao Ljuba Zemunac bio je beogradski kriminalac i jedna od najpoznatijih ličnosti jugoslovenskog podzemlja od koga su mnogi zazirali.

U policiji je prvi put registrovan 1964. godine, kao napasnik. U narednih nekoliko godina često je privođen uglavnom zbog sitnih krivičnih dela: grebanja automobila, pretnji, tuča, otmica torbi, a kasnije i osušivan zbog tri silovanja

Godine 1967. je u jednoj tuči na Tehnološkom fakultetu teško prebio studenta Vladimira Vučkovića, pa je u strahu od policije, prvi put je pobegao u Austriju, a potom u Italiju.

Sedamdesetih godina 20. boravio je u zapadnoj Evropi gde se bavio pljačkama i iznudama. Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred oblasnog suda u Frankfurtu 1986. godine, a sahranjen je na Zemuskom groblju gde mu je podignut spomenik u njegovoj prirodnoj veličini.

Ono što je i danas misterija jeste nestanak spomen-ploče na kojoj je bila ispisana pesma u njegovu čast.

Ova pesma je uklesana na nadgrobnoj ploči Ljube Zemunca

Posted by Legende devedesetih on Friday, July 3, 2020

Sahrana Ljube Zemunca bila je jedna od najvećih sahrana u istoriji Beograda. Legenda kaže da "čeličenje" glavom u rukavicu na spomeniku Ljube Zemunca garantuje da ćete postati opasan momak sa asfalta.

O Ljubi su pisane priče, pričane legende, čak su pisane i pesme. Ostaće upamćen kao rodonačlnik jednog načina života, koji će se primiti devedesetih godina u SRJ.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.