OGLASIO SE IGOR JURIĆ: jednog zločinca smo ZAUVEK OTERALI U ZATVOR
Igor Jurić, Foto: espreso.co.rs

HRONIKA

OGLASIO SE IGOR JURIĆ: jednog zločinca smo ZAUVEK OTERALI U ZATVOR

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, osuđen je danas u Nišu na 11 godina zbog otmice i doživotni zatvor zbog silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola, pa mu je sud kao jedinstvenu kaznu izrekao doživotnu robiju

Objavljeno:

Sud je imao dovoljno hrabrosti da donese ovakvu odluku, a s obzirom na ovakav zločin ovo je bio jedini mogući izbor - rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", nakon današnjeg izricanja kazne doživotnog zatvora Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša.

Jurić, koji je uz podršku "Blic" inicirao izmene Krivičnog zakonika i uvođenje doživotne zatvorske kazne za ubice i silovatelje dece, a koji je Skupština Srbije usvojila krajem maja 2019. godine, kaže da je sud imao hrabrosti da donese prvu ovakvu presudu.

- Bila je stalno dilema da ovakve presude neće biti izricane, ali pokazalo se da je sud imao dovoljno hrabrosti da donese ovakvu odluku. S obzirom na ovakav zločin ovo je i bio jedini mogući izbor - rekao je Jurić, a potom je dodao:

- Zadovoljan sam što smo uspeli da jednog ovakvog zločinca zauvek oteramo u zatvor i vrlo je važno da se ovakve stvari nastave jer će ovo biti način da preventivno utičemo na te zločince. Ponosan sam na građane Srbije jer ovo je pobeda svih njih, jer su ovime uspeli da zaštite svoju decu!

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, osuđen je danas u Nišu na 11 godina zbog otmice i doživotni zatvor zbog silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola, pa mu je sud kao jedinstvenu kaznu izrekao doživotnu robiju.

Malčanski berberin, inače višestruki silovatelj povratnik, već je iza rešetaka proveo 22 godine, gotovo pola svog života, zbog brojnih otmica i silovanja maloletnica. Svaki put kada bi izašao sa robije, on bi ponovio krivično delo. Nadimak Malčanski berberin dobio je zbog svoje izopačene potrebe da devojčice prvo ošiša na kratko, a potom ih siluje.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.