ŽENA ZA KOJOM TRAGA CEO SVET KRIJE SE KOD NAS? Ona je među 18 najvećih zločinaca EU, svašta joj se stavlja na teret
Olivera Petrović Ristić, Foto: FOTO: EUROPOL / SCREENSHOT

šok

ŽENA ZA KOJOM TRAGA CEO SVET KRIJE SE KOD NAS? Ona je među 18 najvećih zločinaca EU, svašta joj se stavlja na teret

O Oliveri Petrović Ristić italijanski mediji su pisali i pre skoro deceniju, kada je uhapšena nakon što je od jednog 80-godišnjeg monaha uzela skoro 50.000 evra

Objavljeno:

Olivera Petrović Ristić (37), koja je pre tri godine u Trstu učestvovala u ubistvu bogataša Alda Karlija (75), nalazi se na listi 18 najtraženijih zločinaca u Evropi, a prema poslednjim informacijama italijanskih istražitelja, ona se krije u Srbiji.

Ona je 20. decembra 2017. sa saučesnicima, među kojima je navodno bio i saobraćajac iz Srbije Milan Pešić, upala u kuću zlatara u okolini Trsta, a onda su ga vezali, mučili, davili i tukli da bi im rekao gde je novac, koji je navodno zaradio u poslu sa saradnicom iz Srbije i koji je deponovao na računu u Austriji.

Međutim, Aldo je od povreda preminuo, a ubice, među kojima i inicijator zločina Olivera Ristić Petrović, premetačinom su pronašle novac, dragulje i druge dragocenosti.

Tokom sedam godina Aldo pozajmio Oliveri čak 240.000 evra u novcu i nakitu

Italijanski istražitelji su utvrdili da je ubijeni Karli još od 2011. sarađivao sa Oliverom, kojoj je tokom sedam godina pozajmio čak 240.000 evra, što u gotovini, što u nakitu. On je bio umešan u mrežu prostitucije i prodaje dragulja na crnom tržištu, a Olivera mu je povremeno pružala seksualne usluge. Odnose s njom plaćao je novcem ili u draguljima.

Nakon svirepog ubistva uhapšeni su Oliverini saučesnici Milan Pešić i Ljubica Kostić, a ona je nestala s Dušanom Pejčićem. Policija smatra da se krije u Srbiji.

Ucenjivala monaha

O Oliveri Petrović Ristić italijanski mediji su pisali i pre skoro deceniju, kada je uhapšena nakon što je od jednog 80-godišnjeg monaha uzela skoro 50.000 evra. Novac joj je davao za "lečenje oca". Na kraju je monaha zavela i snimila seksualni odnos s njim. Pokušala je da ga uceni navodeći da će snimak staviti na internet, ali je on to prijavio policiji, pa je uhapšena.

Pešić je bio saobraćajni policajac koji je pre dve godine uhapšen u Srbiji zbog serije razbojništava na teritoriji Sremske Mitrovice i Beograda u kojima je "zaradio" više desetina hiljada evra. Osuđen je na sedam i po godina zatvora, a italijanski mediji veruju da je upravo on deo ekipe, koja je po Oliverinom nalogu usmrtila i opljačkala bogatog Italijana.

Zanimljivo je da kriminalna karijera Milana Pešića počinje nakon što je njegovo druženje s Oliverom preraslo u ljubavnu vezu. Da li po njenom nagovoru ili, jednostavno, dojavi, da u kući jednog muškarca u Surčinu ima para, Pešić je sa saučesnikom maltretirao čoveka, ali im je plen bio samo nekoliko hiljada dinara. Uhapšen je, priznao je razbojništvo i pušten je, što je iskoristio da se Oliveri pridruži u Italiji. Posle zločina na Čizmi, Pešić se vratio u Srbiju, ali je u aprilu 2018. uhapšen. Interesantno je da u momentu hapšenja kod sebe nije imao para, pa se verovalo da je sav novac upravo dao Oliveri.

Madam Ljubica dobila 12 godina

Beograđanka Ljubica Kostić (45) osuđena je u Italiji na 12 godina zatvora zbog ovog ubistva. Kostićeva, koja je podvodila prostitutke, presudom je obavezna da plati porodici ubijenog Alda Karlija 700.000 evra odštete. Ona je uhapšena u Trstu 28. decembra 2017. godine.

Razlog zbog koga bi Olivera došla u Srbiju jeste i to što je naša državljanka, pa ukoliko bude locirana ovde, ne može biti izručena Italiji, koja je za njom raspisala međunarodnu poternicu.

Svaka zemlja je, osim Srbije, u obavezi da je uhapsi i izruči Italiji, koja je potražuje. S druge strane, ako u Srbiji bude uhapšena, Italijani moraju da našem pravosuđu ustupe postupak protiv nje ili da je osude, pa da kaznu odrobija u srpskom zatvoru ukoliko u Srbiji ne bude uhapšena zbog nekog drugog krivičnog dela.

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.