ŽAO MI JE, RUKE SU MI VEZANE: Ovako je govorio sudija davne 2006. kada JOVANOVIĆA NIJE MOGAO DA OSUDI NA DOŽIVOTNU!
Doživotna robija, Foto: Večernje Novosti

UKUPNO IZA REŠETAKA PROVEO 22 GODINE

ŽAO MI JE, RUKE SU MI VEZANE: Ovako je govorio sudija davne 2006. kada JOVANOVIĆA NIJE MOGAO DA OSUDI NA DOŽIVOTNU!

Ninoslav Jovanović (48) poznatiji kao Malčanski berberin osuđen je zbog otmice i zlostavljanja maloletne devojčice iz Brzog Broda

Objavljeno:

Viši sud u Nišu danas je doneo prvu presudu doživotne robije u Srbiji nakon ukidanja smrtne kazne i to od maja 2019. godine kada su na snagu stupile izmene Krivičnog zakonika kojima je za najteže zločine predviđena kazna doživotnog zatvora.

Ninoslav Jovanović (48) poznatiji kao Malčanski berberin osuđen je zbog otmice i zlostavljanja maloletne devojčice iz Brzog Broda. Prvostepena presuda javno je objavljena u Višem sudu nešto posle 11 sati, uz prisustvo porodice oštećene maloletnice kao i brojnih novinara.

Bilo da je reč o slučajnosti ili ne, izricanje presude zakazano je na isti datum, kada je Jovanović pre godinu dana uhapšen nakon danonoćne petnaestodnevne potere.

Podsetimo, Jovanović je prethodno dva puta osuđivan za istovrsna krivična dela, a iza rešetaka je proveo ukupno 22 godine.

Međutim, pravosuđe ranije nije imalo oružje da ga zaustavi. Maksimalna zatvorska kazna za dela koja je činio bila je petnaest godina.

Vezane ruke

Sudija Okružnog suda u Nišu Radomir Mladenović izrazio je žaljenje što su mu, kako je kazao „vezane ruke“, kada mu je 2006. godine za silovanje jedne i pokušaj napada na drugu devojčicu, izrekao petnaest godina zatvora, navodi Telegraf.

Prilikom obrazloženja presude izrazio je uverenje da će Jovanović zločin ponoviti. To se, nažalost, obistinilo 20. decembra 2019. godine kada je Malčanski Berberin kidnapovao dvanaestogodišnjakinju.

On je tako nazvan zbog navike da šiša žrtve pre nego što ih napadne.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.