TROJE PANTERA UBIJENA, 1 NESTAO! Šarca, Mirkovića i Hadžića povezuju 2 STVARI koje su ih odvele u grob
Likvidacija Aleksandra Šarca u garaži tržnog centra, Foto: Nemanja Nikolić

jezivo

TROJE PANTERA UBIJENA, 1 NESTAO! Šarca, Mirkovića i Hadžića povezuju 2 STVARI koje su ih odvele u grob

U sukob klanova umešali su se i Pink Panteri, jer oni nisu samostalni

Objavljeno:

Posle ubistava Aleksandra Šarca i Bojana Mirkovića prijavljen nestanak Milana Ljepoje, koji je, kao i dvojica ubijenih, navodno bio pripadnik međunarodne bande pljačkaša

Milan Ljepoja, navodni pripadnik međunarodne bande pljačkaša skupocenog nakita Pink Panteri, nestao je prošle nedelje, a istražitelji ne isključuju mogućnost da je namamljen, a potom otet.

Podsetimo, od početka ove godine ubijena su čak trojica muškaraca za koje postoje operativni podaci da su bili deo Pink Pantera, ali i da su bili bliski škaljarskom klanu.

Plaše se najgoreg

- Ubistva Damira Hadžića u Grčkoj, Aleksandra Šarca i Bojana Mirkovića u Beogradu i nestanak Ljepoje povezuju dve stvari, a to je da su svi navodno dovođeni u vezu sa čuvenom grupom pljačkaša, ali i da su bili u kontaktu sa kriminalnim klanovima - kaže sagovornik Kurira upoznat sa slučajem.

On napominje i da je tokom prethodnik meseci u Beogradu nestalo više muškaraca koji su bili u kontaktu sa dva zaraćena klana, škaljarskim i kavačkim, i da se o njima do danas ništa ne zna.

- Milan Ljepoja je navodno prošle srede otišao iz Niša za Beograd taksijem. Od tada mu se gubi trag, a porodica se plaši najgoreg - kaže izvor.

Bojan Mirković
Bojan Mirkovićfoto: TANJUG/FOTO PRIVATNA ARHIVA/ FOTOGRAFIJA NISKE REZOLUCIJA/ BS

Bojan Mirković, ubijen u Belvilu

Bojan Mirković, koji je ubijen 12. novembra u garaži zgrade u kojoj je živeo u Belvilu na Novom Beogradu, navodno je bio blizak "škaljarcima", a javnosti je postao poznat 2013. kada je policija u Beču pokrenula potragu za njim i označila ga za jednog od vođa bečkih Pink Pantera. Tada su uhapšena njegova tri saučesnika, kao i osmoro razbojnika u Austriji i Mađarskoj, zbog pljačke zlatare u Klagenfurtu.

Božidar Spasić, bivši operativac DB, objašnjava za Kurir da su se Pink Panteri, prema informacijama koje dolaze iz policije i podzemlja, u najvećem broju oslonili na škaljarski klan. On to objašnjava činjenicom da pripadnici čuvene grupe pljačkaša nisu dovoljno jaki da deluju samostalno.

- Pink Panteri su skupina lopova i razbojnika koji su pljačkali zlatare i galerije na glasu. Činjenica je da nisu mogli da deluju sami i da su i oni članovi klanova, odnosno oni deluju uz klanove. Zbog toga je očito da njihove nestanke, pa i ubistva, treba vezivati za zaraćene kriminalne grupe - kaže Spasić i dodaje:

- U sukob klanova umešali su se i Pink Panteri, jer oni nisu samostalni. Veliki broj draguljarnica sada ima daleko bolju zaštitu i nije ih lako opljačkati kao pre, zbog toga se verovatno veliki broj lopova preorijentisao na poslove s drogom, uz klanove.

Aleksandar Šarac
Aleksandar Šaracfoto: Nemanja Nikolić

Aleksandar Šarac, izrešetan u TC "Ušće"

Aleksandar Šarac, koji je sa dva hica iz pištolja upucan 17. oktobra u garaži TC "Ušće" na Novom Beogradu, preminuo je devet dana kasnije, takođe je bio deo kriminalne grupe Pink Panteri i navodno blizak škaljarskom klanu. Iz zatvora je izašao krajem 2018, a samo mesec dana kasnije našao se na meti plaćenog ubice Čabe Dera, koji je tada, kako se sumnja, slučajno zamenio žrtve i ubio Šarčevog šuraka.

Nerešena kidnapovanja

Podsetimo, Ljepoja je javnosti postao poznat posle spektakularne pljačke u Dubaiju 2007, kada su maskirani lopovi odneli nakit od 11 miliona evra. Boža Spasić ne isključuje mogućnost da je posle ubistava njegovih "kolega" Šarca i Mirkovića u protekla dva meseca, Ljepoja odlučio sam da se skloni.

- S druge strane, i škaljarski i kavački klan imaju iza sebe i kidnapovanja i ubistva, a u poslednje vreme i više slučajeva otmica, za koje se veruje da su završene smrtnim ishodom, ali tela nisu nađena - kaže Spasić.

Damir Hadžić Likvidiran na Krfu

Užičanin Damir Hadžic likvidiran je 25. jula na grčkom ostrvu Krf, zajedno sa jednim od vođa škaljarskog klana Baraninom Alanom Kožarom. On je, prema podacima bezbednosnih službi, dovođen u vezu sa serijom pljački širom Evrope i bio je jedan od istaknutih pripadnika Pink Pantera. Poslednjih godina delovao je kao deo škaljarskog klana i bio jedan od najbližih saradnika vođa tog klana. Kao dokaz tome navodno je i Interpolova poternica, koja je za njim bila raspisana zbog ubistva pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića.

Bonus video:

(Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.