MAJKA SE BORI PROTIV LEKARA DA SPASI ĆERKU: Agonija traje dve godine, ovo je surovo da SUROVIJE NE MOŽE!
Ima li joj pomoći?, Foto: EPA / Tamas Kovacs

borba

MAJKA SE BORI PROTIV LEKARA DA SPASI ĆERKU: Agonija traje dve godine, ovo je surovo da SUROVIJE NE MOŽE!

Da li je zdravstveni sistem Britanije surov?

Objavljeno:

Da nije bezizražajnog pogleda i aparata za disanje, Pipa Najt bi izgledala kao i svaka druga petogodišnja devojčica. Mala Britanka je ozbiljno bolesna, ima teško oštećenje mozga i samo je aparati održavaju u životu. Lekari bolnice u kojoj se devojčica leči već dve godine sada žele da je skinu sa aparata, smatrajući da nema izgleda za poboljšanje, ali njena majka se na sudu odlučno bori protiv toga. Ko će na kraju odlučiti o životu male Pipe?

Njen slučaj podseća na slične tragične sudske postupke u Velikoj Britaniji: na Čarlija Garda, koji je preminuo sa 11 meseci, i Alfija Evansa, koji je živeo samo 23 meseca. Oba dečaka su imala retko nasledno oštećenje i u oba slučaja intervenisao je čak i papa kako bi privoleo britansko pravosuđe da dozvoli lečenje u inostranstvu. Uzalud.

Baš kao i bolnice u prethodna dva slučaja, i Dečja bolnica "Evelina" u Londonu, u kojoj je smeštena Pipa, poziva se na iste argumente.

- Odluka će biti doneta nakon pažljive analize i provere raspoloživih dokaza - izjavio je na sudu advokat Majkl Majlonas.

Da li je zdravstveni sistem Britanije surov?

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.