PORED MINISTROVE POMOĆNICE UHAPŠENA JOŠ JEDNA OSOBA: Pogledajte kako su UHVAĆENI NA DELU (VIDEO)
Uhvaćen na delu, Foto: Adria Media TV

MITO

PORED MINISTROVE POMOĆNICE UHAPŠENA JOŠ JEDNA OSOBA: Pogledajte kako su UHVAĆENI NA DELU (VIDEO)

Kako je saopštio tužilaštvo, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu

Objavljeno:

Pomoćnica ministra poljoprivrede D.J.N. uhapšena je danas oko podneva pod sumnjom da je primala mito.

Pored nje, uhapšen je i D.Č. za krivično delo davanje mita.

Kako je saopštio tužilaštvo, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

"Osumnjičenjnoj D.J.N., je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci", navelo je tužilaštvo.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas za Kurir povodom hapšenju pomoćnice ministra za međunarodnu saradnju koja radi u njegovom ministarstvu.

"Ako je neko uradio bilo šta protivno zakonu, treba za to i da odgovara, ma o kome da je reč. Nulta tolerancija za korupciju. Poznajem je površno, kroz posao, vidim je jednom u mesec dana. Ona radi tu u Ministarstvu i do sada je radila korektno. Na pitanje da li je iznanđen što je uhapšena jedna od njegovih saradnica", kazao je Nedimović.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.